"Левски" настоява мачовете с ЦСКА да се провеждат на клубните стадиони. Това заяви финансовият директор Константин Баждеков след днешното заседание на Дисциплинарната комисия, на което той представи становището на "сините" относно инцидентите от последното Вечно дерби. Както е известно, снежна топка, хвърлена от "син" фен, прати в несвяст треньора на "армейците" Стойчо Младенов в началото на двубоя на "Васил Левски". ЦСКА спечели с 3:0, а след последния гол, дело на Борис Галчев в 85-ата минута, Сектор "Б" нахлу на пистата.

"Според мен този модел на ползване на Националния стадион вече не работи. Организацията на "Левски" - ЦСКА струва около 60 хиляди лева. В тях влизат наем, охранителна фирма, интернет и т.н. Но не мога да разкрия детайли, тъй като цифрите по договора са конфиденциални.

Предложението е "Левски" и ЦСКА да домакинстват на собствените си стадиони. Ще проведем разговор и с ръководството на ЦСКА, защото те не се намират в по-различна от нашата ситуация. Било то домакинство без агитка за гостуващия тим, рискови групи или ограничена бройка. Но това са подробности, които ще се изяснят в процеса на работа", заяви Баждеков, след като още вчера говори пред БЛИЦ по този въпрос

"Благодаря на Дисциплинарната комисия, че ни даде възможност да се защитим. Ще приемем всяко тяхно решение, въпреки че санкциите ще бъдат тежки. Вече платихме много глоби. Това още повече утежнява и без това сложната ситуация от финансова гледна точка", добави шефът.

Предложението на Баждеков едва ли ще се хареса на полицията, която от години твърди, че й е по-лесно да опазва дербитата между двата отбора на Националния стадион. През февруари 2011 година дербито се състоя на стадион "Георги Аспарухов" и бе белязано от вандалщина и полицейски терор. Полицията нахлу в сектор за гости и изкара абсолютно всички фенове на ЦСКА. Така отборът остана без подкрепа през втората част. Гонитбата между униформени и "червени" фенове продължи извън пределите на стадиона, около моста Чавдар, до центъра на града.