Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков коментира пред БЛИЦ, че "сините" желаят справедливост и не трябва да бъдат чак толкова сериозно наказани заради инцидентите в събота по време на вечното дерби с ЦСКА, загубено с 0:3.

Финансистът в клуба от "Герена" съобщи, че утре в 12 часа ще се яви на заседанието на Дисциплинарната комисия. Както е известно, хората на Борислав Михайлов не решиха нищо в понеделник, заявявайки, че изискват от Стойчо Младенов да предостави медицинското свидетелство, което си е извадил, както и, че трябва да изгледат видеозаписи на инцидентите.

Баждеков уточни, че "сините" ще изкажат становището си пред Дисципа, като изрази надежда, че ако "Левски" бъде наказан, санкцията трябва да е мач пред празни трибуни, а не лишаване от домакинство и да им се налага да приемат съперник в друг град.
 
"Утре ще се явя на заседанието, за да изкажем нашето становище. Имаме позиция и Дисциплинарната комисия трябва да изслуша и нашата страна. В момента само можем да прогнозираме какво ще е наказанието, утре ще разберем. Очакваме справедливост.

Искам да обясня каква е позицията ни. Дисципът трябва да е наясно какви са нашите отговорности при ползването на Националния стадион. Ние сме наематели, спазваме наредбата на БФС дербито с ЦСКА да се провежда на "Васил Левски". Ще покажем договора с Национална спортна база. Да се види черно на бяло кой носи отговорност за организацията на мача, включително за почистването на терена и трибуните. Нали се сещата, че ако нямаше сняг по пейките, нямаше да има и снежни топки", коментира Баждеков пред БЛИЦ.

"Още от сутринта вкарахме техника на "Васил Левски", имахме желание да помогнем на домакините от Национална спортна база да подобрим условията на терена. Видяхте, че в последния момент нашите фенове също помагаха и чистиха снега", каза финансовият директор на "сините".

По повод обявеното от Стойчо Младенов снощи, че случаят е приключен и треньорът на ЦСКА няма да предоставя медицинското свидетелство на Дисциплинарната комисия, тъй като не иска да се превръща в убиец на "Левски", Баждеков заяви: "Едва ли това е истинската причина, но не искам да влизам в полемики със Стойчо Младенов. Само ще им припомня, че когато ЦСКА беше домакин на вечното дерби, се случиха недопустими неща. Публиката от Сектор "Г" се премести в "А". Грозна гледка беше, но за тях нямаше наказание. Тежките санкции са само за "Левски". Все ние го отнасяме. Вече два мача този сезон изиграхме без публика. Други клубове също са за тежки наказание, но се разминават с по-леки санкции. Ако сега отново ни накажат тежко, желанието ни е отново мач пред празни трибуни, а не да ни пращат в друг град. Виждате, че в София не може да има нормална организация, след като не сме на нашия стадион, а какво ще бъде в друг град? Тепърва ще трябва да сключваме договори с полиция, да се разбираме за наема на стадиона, на който ще ни се наложи да приемем съперника, договори с охранителна фирма... много е сложно, процедурата е тежка. По-добре е да изтърпяваме наказанието на "Герена" без публика."
 
"Държим да има справедливост и еднакви критерии, когато се търси отговорност", призова Баждеков.

"Опитваме се да работим с феновете. Знаете, че разчитаме на тях за охраната. Идеята е те да са част от организацията, да имат някакво присъсвие в нея с цел да бъдат част от отговорностите, които се поемат след това. Какво да ви кажа за поведението им в събота? Много им се насъбра и не издържаха. Слабите резултати на отбора допълнително изнервят обстановката", каза още шефът в клуба от "Герена". 

"Аз предложих на колегите от ЦСКА да внесем искане до Изпълкома и от следващия сезон вечното дерби да е на клубните стадиони. Нека има лимит на гостуващата агитка. Да се определи бройката на нашите фенове, които да посетят гостуването на "Армията" и след това същата бройка да дойде и на ответния мач на "Герена". Има варианти, може да се измисли най-доброто и да се вземе разумно решение. Трябва да го обсъждаме това нещо, както с ЦСКА, така и с феновете. Най-важното е здравето на хората да не се застрашава на стадионите", каза още Константин Баждеков пред БЛИЦ.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите