Скандалната ситуация около трансфера на Абел Анисе от Черноморец в ЦСКА се заплита още повече. Граждански съд ще реши казуса. Това обяви шефът на Спортно-техническата комисия към БФС Йордан Томов. Преди няколко дни именно въпросната СТК излезе с решение, че футболистът неправомерно е прекратил договора си с Черноморец, според тях той не е имал никакво основание. Комисията заплаши, че на отбора, който картотекира играча, в случая такова желание има ЦСКА, ще бъдат спрени правата за картотекиране на новите попълнения. Анисе вече е завел трудово дело в бургаския съд срещу Черноморец.

“Според нас клубът е изряден спрямо играча, но ние нямаме правомощията да взимаме отношение по въпроса, граждански съд ще каже", заяви Томов, който е кмет на столичния квартал "Дружба".

“Не ние, а служебно ръководство към комисията издава разрешителни. Нито съм плашил ЦСКА, че Анисе няма да играе при тях, нито те са ме плашили", добави Томов. Той отсече, че БФС не е нарушил правилата, картотекирайки халфа при "акулите" с изпитателен договор./БЛИЦ