Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че Черноморец (Поморие) няма право да бъде в "А" група. Както е известно, вчера тимът на Петър Хубчев победи с 3:0 Видима-Раковски на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен, но не знае дали ще получи лиценз за участие в елита. Лечков смята, че елитната ни група трябва да бъде редуцирана до по-малко отбори - най-добре 12, защото голяма част от тях не отговарят на изискванията на БФС.

Очаква се до ден-два от Футболната ни централа да обявят решението си за бъдещето на Черноморец (Поморие). 

"В четвъртък поставих сериозно въпросите с лицензите. Защото смятам, че ЦСКА също не трябва да получава такъв. За другите колеги не бих се ангажирал. Но така или иначе много клубове в "А" група нямат необходимите неща, за да отговарят на условията, за да участват в елита. Но да не бъда пристрастен, мисля че по естествен начин започваме да намаляме групата, защото сега няма да влезе никой.
По правилник няма как Черноморец (Поморие) да бъде в "А" група. Не може да стане преотстъпване или продаване на лиценза. Не съм аз човекът, който да го решава това. Поддържам мнението, че на този етап "А" група трябва да бъде от 14 отбора, а по-късно броят да стигне до 12", коментира Лечков на традиционната си пресконференция под Сините камъни.

"Б" групите си остават засега две с по 10 тима. Дава се възможност повече отбори да играят, въпреки че голяма част от тях не отговарят на условията. До всички клубове във втората дивизия сме изпратили писма. Трябва да потвърдят участието си за новия сезон. При отказ, ще отпаднат. Засега никой не е отказал. Ако се окаже, че отборите в "Б" група са малко, ще бъдат обединени в единна група", каза още Лечков.

Той отново не подмина темата с ЦСКА и парите, които продължава да чака от "армейците". Лечков за пореден път заплаши, че ще напусне Изпълкома на БФС, ако не си получи парите от "червените" по трансферите на Иван Стоянов, Коста Янев, Костадин Стоянов и Здравко Чавдаров от "Хаджи Димитър" на "Българска армия" преди време. Героят от САЩ`94 дори постави срок на ЦСКА - 1 юли.

"ЦСКА станаха пословични с това, че не плащат, което доведе клубове като "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (Мездра) до фалит. Те не заслужават лиценз. В четвъртък уведомих колегите в Изпълкома, че се махам, ако до 1 юли ЦСКА не се издължи на ОФК Сливен. Близо 650 000 лева чакаме от тях, не са 1 или 2 лева", каза още Лечков. /БЛИЦ