Влизането на Черноморец (Поморие) в “А” група предизвика шок в БФС. Както е известно, новият член на елита е собственост на Митко Събев. Бизнесменът обаче притежава в “А” група и Черноморец (Бургас). Според наредбата на БФС това е непозволено. Хората от футболната ни централа трябва да вземат решение дали да допуснат Черноморец (Поморие) в “А” група. Това ще стане при няколко условия – смяна на собственика или сливане с друг отбор и прехвърляне на лиценза. БЛИЦ първи ви съобщи, че има вариант Нефтохимик или Несебър да се обедини с поморийските “акули” и отборът да участва в “А” група.

Източници на екипа ни обаче разкриха, че кметът на Поморие се готви за нов мандат и едва ли ще позволи подобна сделка, която да премести тима от Поморие в Бургас, ако Нефтохимик изкупи акциите. Освен това във всички регистри е посочено, че холдингът на Митко Събев присъства като собственик и на Черноморец (Поморие).

Съществува не малък вариант, при който “А” група ще остане с 14 отбора. Това ще се случи при положение, че Лицензионната комисия към БФС не допусне Черноморец (Поморие) до елита. Така в елита ще играят само победителите от двете “Б” групи, които вече отдавна се класираха – “Ботев” (Враца) и Лудогорец (Разград).

Кашата става пълна, ако Черноморец (Поморие) се обедини с друг отбор и предаде лиценза си. Тогава клубът ще има пълно право да играе в “А” група. При това положение обаче отборите стават 15 на брой, тъй като Пирин беше изхвърлен. За да станат отново 16 ще има бараж между Етър (Велико Търново) и Светкавица, които се наредиха съответно трети в Западната “Б” група и четвърти на Изток./БЛИЦ