Директорът на ДЮШ на Левски Йончо Арсов даде специално интервю за клубната телевизия на "сините", в което направи своя обзор за изминалия сезон, в който школата постигна най-доброто си представяне в елитните юношески първенства от 2012 година насам

"Бих искал да отправя благодарност и поздравления към всички служители в Левски. Всеки един от тях е допринесъл за успехите и развитието през този сезон. Разбира се, класиранията с четири първи и три втори места са впечатляващи. Представянето в елитните групи е най-доброто за клуба от 2012 година насам. Имаме два отбора, класирани на полуфинал за Купата на БФС“, обяви Арсов.

„Има няколко аспекта, които са по-важни от тези класирания - успяхме да развием качествата на нашите футболисти както индивидуално, така и отборно. Вторият аспект е, че всички отбори във Футбол 11 завършиха на първите две места в класиранията, което говори за една много добра работа във всички набори", допълни шефът на школата на „сините“.

"Третият аспект е, че чрез завоюването на първи места и титли, ние успяваме да калим в младите футболисти на Левски воля за победа и манталитет да бъдат на върха. Това са добродетели, които са възпитавани в мен самия, когато съм бил в тази школа. Искаме да пренесем това ДНК на Академия Левски и в бъдещите поколения", добави още той.

"Бих могъл да кажа много неща за преструктурирането и новите неща, които въведохме. Това би било предмет на един много по-дълъг разговор. Факт е, че тези нововъведения дадоха своите положителни резултати. Факт е, че много от играчите от Академията бяха поканени през сезона от Петър Хубчев да водят тренировъчен процес с първия отбор. Това са над 15 футболисти. Осем от тях бяха на лагерите в Добринище и Турция. Марин Петков и Костадин Илиев изкараха цялата зимна подготовка с първия отбор, а Марин дори успя да направи дебют", анализира шефът на ДЮШ на Левски.

"През новия сезон оптимизирането на структурите в Академията продължава. Ще премахнем отбора до 18 г. и най-добрите футболисти родени 2002 и 2003 година се обединяват в U-19. От друга страна ще има оптимизиране и в персонала. Вече направихме рокади в треньорския състав и екипи. Целите, които си поставяме през новия сезон, са тези, които бяха поставени и при нашето идване в клуба. Развитие на качествата на футболистите - личностните, спортно-техническите и менталните. На база на това развитие, искаме да постигнем и желаните резултати", заяви Йончо Арсов.