ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев изнесе изключително интересни цифри за задълженията на клуба и техните изплащания. Той назова и точният размер на настоящия дълг към момента.

„Към 26 ноември 2023 г. цифрите сочат следното – задълженията към НАП са в размер на 9,998 милиона лева. От тях 5 милиона лева е главницата, а останалото са лихви. Имайте предвид, че тези цифри са към посочената дата, но към момента са по-добри. Искам да заявя категорично, че споразумение за разсрочване на изплащането на дълга ще има. Въпрос на време е кога ще се случи“, заяви Георгиев.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Общите задължения към доставчици са към 1,8 милиона лева, но те са обезпечени в момента с налична стока в клубния магазин за 1,4 милиона лева. Затова това задължение не е притеснително. Когато влязохме в управление на клуба заварихме такива дългове за 2,5 милиона лева, а нямаше налична стока дори за 1/3 от тази сума,“ допълни членът на УС на Левски.

„Още от самото начало основната задача беше дългосрочна програма за погасяване на дълга. Най-важната задача беше поставена върху погасяването на краткосрочните задължения. Това беше изключително важно заради лицензирането. С наличните към онзи момент дългове получаването на лиценз беше невъзможно. Трябваше да се върне доверието на партньори и доставчици, че може да поемаме нашите задължения. Само така можеше да се привлекат инвеститори“, обяви Борислав Георгиев.

„Към 1 март 2023 общите задължения бяха над 12 милиона, а главницата надхвърляше 7,6 милиона. Отделно от тези задължения имаше и към доставчици 2,5 милиона. Имаше предплатени вноски по спонсорските договори с Palms Bet. По някои от договорите бяха предплатени до октомври тази година. Предприехме увеличение на капитала. Набрахме 585 хиляди лева. Вървеше успоредна дарителска кампания. Всички тези пари са влезли в НАП. Не искам да има спекулации за тях, те са окончателни след шестмесечна ревизия. Трябва да сме горди, че ние сме един от най-белите клубове в България. Всичко минава по банка, следи се от НАП. Няма никаква възможност за манипулация от гледна точка на финансите. Искам всички да са спокойни“, допълни шефът при „сините“.

„Получихме едно писмо в края на юни от Тръст „Синя България“, в което искаха пълна прозрачност колко пари са събрани и къде са отишли. Тези суми бяха по набирателна сметка, блокирана от НАП. Веднага след постъпването на сумите, изпратихме имейл до тръста, представляван от Момчил Лазаров. Поканихме го, тъй като са акционер, за да им представим всички документи и да видят, че нашето управление е прозрачно. Никой не дойде. На Общото събрание преди месец разбрах, че не били получили имейл. Неоснователно е. Има начини да се удостоверява получен и неполучен имейл. Правя това отклонение с обяснението, че не бива по този начин да се изнасят информации в медиите, а след покана да не идват. Положението беше критично. Няма да отправям критики към никого, който е управлявал тогава. Харесвам всички левскари. Всеки е работил съобразно способностите и възможностите си в интерес на Левски“, съобщи Георгиев.

„След многократни срещи в НАП – всяка седмица по два пъти, постигнахме съгласие с тях по всички въпроси. На 1 декември внесохме искане за отсрочване на задължението в три години. Вноските са по 220 хиляди лева на месец. Последната 36-а вноска е изравнително. Има едно усложнения, че в периода, в който се формират тези задължения, са присъединени и едни 2 милиона към Столична община. Те също трябва да се разсрочат. В момента няма как, защото все още не са си избрали председател.Ние сме представили един идеен проект в кметството. Общо от Нова година клубът ще трябва да заплаща 279 хиляди лева месечно към Столична община и НАП. Казвам го, защото Левски въпреки добрите резултати, не се е спасил“, призна юристът.