Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев бе един от малкото шефове, който изгледа историческото класиране на 1/16-финалите в Лига Европа. Тимът от Разград направи равенство 1:1 в София срещу Черноморец Одеса и си гарантира участие в евротурнирите и напролет.

“Лудогорец вече е марка. Марка и в Европа. Видяхте какво написа за нас сайтът на УЕФА. Победите на Лудогорец са национална кауза. Извадихме българския футбол от евродупката, в която бе попаднал", заяви Ангел Петричев доста емоционално веднага след класирането за 1/16-финалите.

„Изглеждаше доста трудно. Очаквано беше да бъде така. Наясно бяхме, че ни очаква труден мач с Черноморец Одеса. Видяхме още в първия мач каква е класата на този отбор. Убеден бях, че ще дойдат за битка. Слава на бога, че и нашите момчета дадоха отпор. През второто полувреме се получи доста динамичен мач. Заслужено излизаме от групите. Постигнахме първата си цел. Имаме всички шансове да завършим на първо място в групата. За нас беше много важно да не загубим този мач. Показахме своята игра в големи периоди от мач. Имах притеснения да не загубим. Аз лично треперих до последно. С оглед на представянето ни до момента смятам, че имаме реални шансове да спечелим първото място в групата. Това ще ни донесе сериозен престиж за българския футбол. Имаме допуснат само един гол и нямаме загуба, което е фантастично. Момчетата и треньорският щаб получават само адмирации “, заяви Петричев.

„Относно селекцията - трябва да отправите въпроса към старши треньора. Ще се опитаме да отговорим на неговите изисквания спрямо финансовите ни възможности. Имаме състав, с който можем да се представим добре и в елиминационната фаза.

На въпрос, защо този път не е имало някакво обещание от негова страна да извърши нещо любопитно, както бе преди предишните три мача, Петричев заяви: “Един от най-видните полицаи в Разград бе обещал да си обръсне 30-годишния мустак, ако излезем от групите. Сега очаквам да го направи.“