Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев коментира случващото се в клуба при представянето на новия треньор Велислав Вуцов. Шефът потвърди, че Костадин Видолов е отказал да води "жълто-черните", въпреки че ръководството му е предложило поста, който беше освободен от напусналия заради финансовата криза Любослав Пенев.

„Първоначално ние номинирахме само и единствено Костадин Видолов, който да поведе спортно-техническия щаб на "Ботев" и да го оглави, защото знаем, че той разполага с „А” лиценз. Предложихме му той да бъде спортен директор, а това е пост е над този на треньора и да води отбора от скамейката, защото няма нужния ПРО лиценз. Това беше желанието на цялата „жълто-черна” общественост. Той обаче не даде позитивен отговор на нашето предложение и ние нямахме друга опция, освен да се обърнем към Вили Вуцов. Радваме се, че той откликна на нашето предложение и се съгласи да поеме отбора. Вече работим по това да може Вили Вуцов да води "Ботев" в Лига Европа и се надявам, че УЕФА ще прояви разбиране”, заяви Златев при представянето на Вуцов.

„Не мога да ви обясня на какъв тормоз сме подложени в момента от мениджъри и футболисти. Аз съм провел над 150 разговора този уикенд, но държа да си върнем част или дори цялата инвестиция, която клубът е направил за тези футболисти. До вчера "Ботев" (Пловдив) бе златна мина за тях и ги е подкрепяла най-многобройната публика в България, а днес се оказа, че тези хора са били само едни наемници. Утре шест или осем играчи ще осъществят трансфери. За нас е важно да си дадем трезва оценка и да бъдем реалисти. Просто толкова негативизъм през последния месец имаше спрямо нас, че няма накъде повече. Всичко и всички вървят срещу нас, но аз ще остана тук до края и ще отстоявам интересите на клуба. Сега тук останаха само мъжкари, които засвидетелстваха уважнието си към „жълто-черната” общественост", продължи Златев.

"Много чужденци и мениджъри обаче се опитват да извиват ръцете на клуба и да бъдат освободени, но не е това идеята. Аз искам да има възвръщаемост на нашата инвестиция и някои от момчетата приеха идеята, а другите продължават да правят съвсем различни неща. Парите от трансферите влизат само и единствено в касата на клуба. Искаме максимално приходи за клуба и работим по най-лошия сценарии, за да осигурим съществуването на "Ботев" за тази година. Към този момент клубът ни е изряден платец и няма нарушаване на плащанията. Просто се стремим да осигурим бюджета и финансирането на клуба за следващия сезон. Пари от банката (КТБ) под формата на кредит не са взимани”, уточни той.

„Новите ни попълнения не са неизвестни момчета или слаби футболисти. Росен Колев и Милен Гамаков имаха достатъчно оферти, но избраха да продължат кариерата си в "Ботев". Михаил Иванов също е преминал през школата на Сиена и стигна до "Левски", където не успя да се наложи по една или друга причина”, коментира още Тервел Златев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа