Легендата на "Левски" Кирил Ивков коментира вчерашната победа над ЦСКА със 7:6 след дузпи в осминафинала за Купата на България. ”Доволен съм от успеха, естествено. Аз му казах на Тони Здравков, че последните впечатления са най-трайни. Той ще остане в историята с тази победа над вечния враг. Най-много съм доволен от това, че успехът дойде именно срещу “армейците”. Направихме щастлива половин България", сподели Ивков пред БЛИЦ.

"Успехите са много важни за самочувствието ни. Относно качеството на играта, такова не видяхме, няма какво да се лъжем. Наблюдавах два плашливи отбора, които повече се пазеха. Качеството и в ЦСКА, и в "Левски" е далеч по-ниско от това, което ми се иска да бъде. Жалко за грандовете, които вече не са реални грандове. Видя се промяна с идването на Тони Здравков. Има какво да наваксваме, особено в атака, защото доста трудно бележим голове. Най-вече срещу добрите отбори. Няма я тази класа, от която се нуждаем. В “Левски” като знам какво чудо е било и като виждам колко трудно сега се играе в нападение...

Хубаво е, че се позакрепихме. Едва ли ще имаме възможност да се борим за шампионската титла, но поне за участие в Лига Европа имаме сили. Първото място е химера. В момента “Левски” просто няма класа. У нас Лудогорец е с крачка напред пред конкуренцията. Много ни изпревариха. Разградчани вдигнаха прекалено високо летвата и за останалите е трудно да ги догонят. Аз бях настроен негативно, мислех че няма да се оправим след напускането на Славиша Йоканович. Отборът беше една развалина, цареше разруха на всички нива и безверие", добави Ивков.

"Немислимо е да догоним Лудогорец, затова трябва да съсредоточим силите си в турнира за Купата на България. Оттам можем да си осигурим и място в Европа. Много ми се иска да вземем поне една купа за 100-годишнината, защото вече ми писна от тези калъфки... Все пак сме длъжни да се реваншираме поне отчасти пред верните ни привърженици за издънката от миналия сезон", каза още шефът на ДЮШ на "Левски".