Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов направи коментар след срещата в СДВР, където бяха обсъждане мерките за сигурност на предстоящото в събота от 16:15 часа вечно дерби срещу Левски. Вече стана ясно, че фенове на гостуващия отбор ще бъдат допуснат на Националния стадион „Васил Левски“. Заедно с Филипов на срещата беше и другият изпълнителен директор на „армейците“ Стоян Орманджиев. Левски беше представляван от администратора Райко Якимов, Мартин Младенов от международния отдел и Вальо Димитров, отговарящ за охраната. Представителите на Левски отказаха коментар пред медиите.

„Ние сме доволни. Нашата позиция още от началото беше, че феновете трябва да присъстват на дербито. Не искаме да лишаваме нито нашите привърженици, нито тези на Левски да присъстват на мача. Буферните зони са с оглед инцидентите, които не искаме да се повтарят с изстрелването на тези ракети и застрашаването на хората. Призоваваме да се спре с тези неща и дербито да си е дерби“, заяви Филипов.

„Трябва един път завинаги всички да работим заедно в една посока – полицията, охранителните фирми, клубовете, феновете. Да се работи футболът да е празник, изживяване и приятна емоции, а не война, без да знаеш дали ще се върнеш здрав вкъщи. От този мач натам ще имаме много по-голям контрол за дублираните билети. Тези хора, които смятат да влизат с дублирани билети, няма да бъдат допуснати. Очакваме ЦСКА да победи“, допълни изпълнителният директор на „армейците“.