Столичната полиция е изпратила покани до представители на ЦСКА и Левски на спешна среща заради предстоящото в събота поредно издание на вечното дерби. Основната тема ще бъде дискусия относно присъствието на гостуващи фенове. В настоящия случай символичен гост на Националния стадион „Васил Левски“ трябва да са „сините“.

Именно предстоящата среща вероятно е причината, поради която все още не са пуснати в продажба билети за най-чакания мач в българския футбол. Феновете вече няколко дни нервничат и разпитват във форумите и групите в социалните мрежи кога ще бъдат пуснати в продажба пропуските.

Въпросът с гостуващите агитки е изключително актуален заради събитията от последното дерби между двата тима, което се проведе на 7 април. Тогава след престрелка с ракети между двете агитки имаше откарани в болница.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След това собственикът на Левски Наско Сираков изрази позиция, че е по-добре да няма гостуващи фенове. От ЦСКА категорично се противопоставиха на подобна възможност.

След проблемите по време на мача от 7 април, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов привика на среща шефове на Левски и ЦСКА, президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо и други представители на футболната централа. Обсъждаше се проблемът с футболното хулиганство, а се очаква темата да бъде разгледана и на предстоящата сбирка.