Един от шефовете в ЦСКА и член на Управителния съвет на клуба Румен Атанасов сподели, че възлага големи надежди на продажбата на акции, които ще превърнат тима в първи в България, който ще бъде собственост на феновете си.

Бизнесменът е убеден, че строгият контрол върху потока на средства към клуба от публичното предлагане ще предотврати всякакви възможности за злоупотреба със средствата, наливани от феновете с покупката на акции.

„ЦСКА е първи, както винаги е бил във футбола. За първи път футболен клуб в България става публично акционерно дружество. ЦСКА тръгва по примера на много отбори в Европа. Всеки привърженик ще може да притежава част от отбора и всеки притежател на акции ще може да участва във взимането на решения за управлението на клуба. Всичко това ще покаже, че сме номер 1 сред феновете в България. Трябва да се продадат 1,4 милиона акции. Аз съм убеден, че ще се продадат, дори няма да има проблем да се продадат всички (б.р. 3 милиона). Няма човек, с който да контактувам, и който да не изразява готовност да стане част от ЦСКА. След това най-вероятно ще има и втора емисия акции. Важното е първата стъпка да бъде направена и тя да бъде успешна. Злоупотреби с парите няма как да има. Документите са утвърдени от Комисията за финансов надзор, в които е описано как ще бъдат изразходвани средствата. Няма и най-малко съмнение, че парите ще бъдат използвани по предназначение“, сподели Румен Атанасов пред „Канал 3”.

„На никого не пожелавам пътя, по който бе тласкан ЦСКА през последните 20 години. Господин Томов единствен се нагърби да вземе фалиралия клуб. Банкери и юристи казаха, че е безумие ние да искаме да спасяваме клуба. Действително трябват душа и смелост, за да се оправят батаците. ЦСКА бе воден към фалит умишлено и целенасочено. В момента тече проверка и специалистите ще се произнесат съвсем скоро. Най-големият капитал на ЦСКА са феновете и славната история. Това никой не може да ни го отнеме. Не става въпрос да се харесваме на хората, а да работим за клуба. Благодаря на всеки, който помага с каквото може“.

„Има официални документи, които разбира се са със задна дата, но дълговете са значителни. Правени са безобразия през последните години и то не без помощта на ръководни фактори в държавата. Всеки може сам да направи извод за кого става въпрос. Важното е ние, които обичаме ЦСКА, да изчистим клуба и да го поставим на сериозна основа и да оставим собствеността на феновете. Ако създадем по-широка основа сред феновете, то ЦСКА ще стане дружеството с най-голям брой акционери в България“.

Той не пропусна да припомни и кой е спрял силни фигури като Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев да започнат възродителния процес в клуба преди завръщането на Александър Томов.

„На тези хора бе попречено да започнат възродителния процес на ЦСКА. Гриша Ганчев като видя какви са батаците в клуба предпочете да не се занимава, защото нещата се променяха всеки ден. Дори и най-голямата звезда на българския, футбол Христо Стоичков, стана свидетел на случващото се. Попречиха им и политически фактори, които тогава бяха на власт. На всеки са му ясни имената. Господин Ганчев го каза. Ако сега хора като тях желаят да се сдобият с акции ще разполагат с пълна информация за случващото се в клуба. Няма да се изненадам ако сега го направят“, завърши Атанасов.