Взелият властта в Спартак (Варна) италианец Пиетро Белардели обяви, че е преместил футболистите в друг хотел, тъй като в предишния управителката непрекъснато променяла начина, по който да плаща, и дори още чака фактура от нея.

От Petel.bg потърсиха управителката на въпросния хотел край Варна, където "соколите" бяха настанени от 18 януари с 10 дни прекъсване, за да разкрие своята гледна точка за отношенията им с новия италиански шеф на клуба.

Публикуваме цялото й изказване: „В средата на януари при мен дойде г-н Фажев и ме попита дали е възможно Спартак 1918 да настани при нас чуждестранните си футболисти, които очаква. Уговорката беше след това спряганият за нов ръководител на клуба италианец (тогава не знаех кой е) да извършва плащанията за наема за нощувки в началото на всеки месец (става въпрос за апартаменти под наем, а не хотелско настаняване). Предложих на г-н Фажев меню с храна, което бе прието. Футболистите дойдоха, макар и по-рано – приехме ги в неделя вечерта, а не в понеделник.

Настаниха се във въпросните апартаменти в апарт-хотела, но тъй като там няма ресторант ги хранехме при нас. Дни по-късно Пиетро Белардели обяви в медиите, че не сме давали вода на играчите и храната им била малко. Поканих го при мен да разговаряме. Той дойде с букет цветя, извини се и ми каза, че ще помести опровержение, което впоследствие не зная дали е направил. Разбрахме се да плати храната по първото меню и да направим ново, по-богато меню – закуска на блок маса, на обяд и вечер четиристепенно меню (салата или супа, предястие, основно-пържоли, десерт и т.н.).

Съгласи се, но плати само една трета от дължимата сума за това. В момента му бе издадена фактура и той лично я взе. Няколко дни след това все го търсих по телефона за останалата сума. Каза ми, че ще плати, като се върне от Италия. Върна се, извика ме в хотел „Одесос“ и плати още една част, с която изчисти малко повече от половината сума за първото меню. Предоставих му и проектодоговор за храната и наема за нощувки, защото така е редно. И тръгнаха едни разговори за следващото плащане. Непрекъснато ми беше обяснявано колко е ангажиран, нотариуси, тренировки, два дни подписваше контракти с играчи... След няколко дни и още уговорки “днес и утре” ми бе отговорено, че отново не може да ни посети и ме покани да се срещнем в кафето на хотела, където са отседнали. На въпроса ми кога ще подпишем договоритеq ми се отговори, че още не са преведени и няма как Белардели да се запознае със съдържанието им. Тогава плати остатъка от първата сума за храна и му бе издадена фактура, която никой не дойде да вземе. Последваха много спорове за настаняването и отново уточняване на ношувките - наемът е определен за 30 нощувки, срокът бе удължен до 28 февруари, тъй като 10 дни играчите ги нямаше, а не както трябваше до 16.02.2015 г., така че от наша страна всички действия са били коректни. Казах на г-н Белардели, че така не можем да работим и е най-добре да преустановим и си тръгнах. След няколко часа преводачката му ми се обади и помоли да платят и то половината от дължимата сума за нощувки на 13.02.2015г. Съгласих се последно за петък. На следващия ден изпратих справка за новата сметка за храна, която вече се натрупа в големи размери. Въпроса кога ще се получи плащането бе отклонен. Във вторник вдигнах телефона на преводачката и обявих, че с тях бизнес не може да се прави, искам да бъде платен половината наем за спане и храната и да приключваме отношенията си. Тя отговори, че в петък Белардели ще плати всичко. Когато се обади, й казах, че днес няма да сервирам вечеря на играчите, ако не платят до 17 ч., и ще напуснат апартаментите. Не бе платено и не се сервира вечеря. На следващия ден беше същото. Реших обаче да постъпя човешки и не изгоних момчетата, защото не знаеха къде да отидат и никой не ги уведоми какво да правят, а когато запитах какво да правя, ми бе предадено “както реша”.

След 17 ч. момчетата са си тръгнали, без да уведомят никого. Казвам всичко това, защото не приемам за нормално Белардели да говори лоши неща и неистини за отношенията ни и постоянно да ме напада. Аз не искам конфронтация с него и за първи и последен път си позволих да коментирам какво се случи между мен и него. Сумата, която ни дължи за 7 дни нова храна и половин месец нощувки на отбора, няма да я назова, за да не падам толкова ниско като него. Само ще ви кажа, че договорената цена за една нощувка бе символична."