Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на Диема Спорт. Една от темите, които бяха разисквани беше съдийското решение на Драгомир Драганов да отсъди дузпа в полза на Ботев Враца срещу Септември София. Съдийският шеф даде оценка на реферите за пролетния полусезон, като тя е незадоволителна.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Дискусия не може да има, тук има една груба съдийска грешка, в личен разговор с Кристиян Добрев му казах. Фактите са такива каквито са, нищо не може да направим тук", коментира съдийският шеф Костадин Гергинов.

"Презумпцията беше, че съдията ще ръководи двубоя безпристрастно. Тук правилното решение е жълт картон за симулация, съдията каза, че има дузпа, но той ме е излъгал", добави той.

"С въвеждането на ВАР технологията в България изискванията към съдиите са големи. Колкото по-бързо съдиите свикнат с ВАР толкова по-добре. Притеснен бях относно въвеждането на тази система, но всички които излизат на терена, те са 25 грешат. Решението на кои срещи да се приложи системата се определя от БФС. Ние получаваме уведомителни писма, както беше и в мача в Кърджали. За всеки мач се плаща по 1700 евро", допълни шефът на Съдийската комисия към БФС. 

"През изминалия полусезон, получиха се доста слаби съдийства особено в последните кръгове, излязохме със становище, Драгомир Драганов ще бъде наказан от началото на новото първенство. Един футболен съдия се изгражда 10-12 години, като международен съдия му се дават най-тежките мачове", добави още шефът на съдиите.

"Не съм доволен от това, което се случва в мачовете от съдийско естество. Започна полусезона с грешки, така и завърши. Съдиите предпочитат да вземат решенията с ВАР, а не те да се нагърбят с тежките решения. Ще има промени в ранглистите. Момчетата, които са първа година ще бъдат запазени", даде своята оценка на съдийството Гергинов.