Председателят на съдийската комисия Никола Джугански призна, че е подал оставка, която не е била приета от Борислав Михайлов. Шефът на родните рефери днес беше съдийски наблюдател на мача Славия – Пирин (Гоце Делчев) – 2:0 на “Овча Купел”.

“Още след мача на “Българска армия” между ЦСКА и Локомотив София имах разговор с г-н Михайлов и му декларирах желанието си. Казах му, че за да се излезе от тази криза, аз бих освободил поста председател на съдийската комисия. Имахме разговор на следващия ден, вие знаете неговото решение. Ще изпълнявам задължението председател, докато реши г-н Михайлов”, заяви Джугански.

“Едва ли ще може да излезем и с магическа пръчка да накараме съдиите да започнат да свирят по-добре. Надявам се с искрен разговор да намерим правилната формула за излизане от тази ситуация. Съдиите грешат може би от недостатъчно подготовка или концентрация”, допълни още шефът на реферите, които ще събере всички съдии на разговор в понеделник.

На въпрос, как ще коментира дузпата, която Калин Людмилов даде за Локомотив София срещу ЦСКА за Купата и след нейното реализиране “железничарите” отстраниха “червените”, Джугански отговори: “За всички е явно, че нарушението е извън наказателното поле. Грешка на асистента, недостатъчна концентрация и лошо заставане. Асистентът подведе Калин Людмилов. Той му се предовери повече, отколкото трябва.”

На въпрос, има ли натиск върху съдиите и кой ще ръководи оставащите възлови мачове, председателят заяви: “Ние имаме шестима международни съдии и още 18 други, ръководещи в “А” група. Все някои от тях трябва да свири тези мачове. Сигурно има напрежение, натискът върху тях е страхотен, и от ваши колеги, и от президентите. На този разговор в понеделник ще се опитаме да разберем от какво са стресирани. Върху комисията няма никакъв натиск, нито от клубовете, нито от БФС. Дали има върху съдиите, никой не е декларирал дали е натискан.”/БЛИЦ