Коста Янев сменя контузения Чавдар Янков в националния отбор за мачовете с Кипър и Грузия. Така след Иван Караджов, Йордан Тодоров, Иван Стоянов, Костадин Стоянов и Иван Иванов, “червените” имат шести представител в “А” тима, нещо което не се е случвало от години.

„Ръката на Чавдар Янков все още не е добре зараснала. Днес правихме снимки, докторите прецениха, че има риск за неговото здраве. Коста Янев от ЦСКА бе повикан на неговото място,” разкри Стоилов преди тренировката на отбора.

Янев трябва да се яви в лагера тази вечер. Той има един мач за националния отбор. Пламен Марков го пробва в контролата със Сърбия (1:6) миналата година, когато все още носеше екипа на Сливен.

С отбора вече тренират игралите снощи един срещу друг Стилиян Петров и Мартин Петров. Техните Астън Вила и Манчестър Сити завършиха наравно - 1:1. “Двамата са здрави, което е най-важното, надявам се бързо да се възстановят. Ще изчакаме до последно, за да видим как е Станислав Манолев. Ако имаме проблеми след мача с Кипър, може да се ориентираме към привличане на играчи от младежкия национален отбор”, заяви още Станимир Стоилов./БЛИЦ