Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа участва в пресконференцията на клуба преди началото на зимната подготовка на отбора. Той коментира настъпилите в последните дни промени в треньорския щаб с привличането на клубната легенда Светослав Дяков и на Иван Цветков.

„Пожелавам на всички щастлива Нова година, успех и здраве на всички. Всички постижения от миналата година се надявам да ни мотивират за по-добри през 2023-а. Най-важната ни цел е да сме шампиони. Всичко друго е бонус. Ще работим здрава, защото имаме качества и място да направим прогрес“, заяви Шимунджа.

„Имаме още една цел – да бъдем по-силен треньорски състав. Затова вече имаме Светльо Дяков. Той е жива легенда на клуба и очаквам много от него. Знам, че това е първата работа на Дяков като треньор. Очаквам много от него. Не подлежи на въпрос дали може да се справи. Знаете Иван Цветков, беше страхотен играч. Той е в нашия скаутски отдел. Идеята е да бъде част от нас по време на подготовката в Турция, специално за атакуващите играчи. След това ще остане на неговата позиция като скаут", добави треньорът на Лудогорец.

"Много пъти съм чувал, че подготовката се прави за началото или средата на шампионата. Винаги съм работил да започнем сезона по най-добрия възможен начин. Ще видим дали ще сме в най-добра форма срещу Андерлехт или в първия мач за шампионата. Начинът, по който мислим ние, е да сме в най-добрата си форма винаги. Нищо от това няма да се промени“, коментира 51-годишният специалист.

„Наградата ми за треньор №1 на Словения не е само за мен, а и за Лудогорец. Много е важно, че работим заедно, за да постигнем нашите цели. Това е награда за всички нас”, заяви Анте Шимунджа.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023