ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори преди старта на зимната подготовка на "орлите". Шефът на шампионите разкри, че има сериозен интерес към техни футболисти, а преди няколко дни вратарят Серджио Падт е удължил договора си с две години.

Той сподели, че се очакват още входящи и изходящи трансфери. Eдин от тях е продажбата на Сисиньо в родината му Бразилия. 33-годишният десен бек, който е седемкратен шампион с Лудогорец, е пред подпис с Баия. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

"Пожелавам много успешна 2023 година. Дано всички заедно изживеем много вълнуващи мачове и победи на любимия отбор. Изпращаме доста добра година. Отборът продължава на три фронта. За първи път от близо 3 години излизаме от груповата фаза на Лига Европа и сме на 1/4-финал за Купата на България", каза Караманджуков. 

Лудогорец с първи зимен трансфер, взе добре познат играч

"Когато всичко е факт, тогава коментираме и казваме нещата, които са се случили откъм изходящи и входящи трансфери. Благодаря на Дяков, че ще даде своя опит като част от треньорския щаб на Анте Шимунджа, защото той е част от ДНК-то на Лудогорец и съм сигурен, че може да помогне много", продължи той.

"Преди два дни вратарят Серджио Падт удължи своя договор с 2 години - до 2026 г. Неговото желание беше той да остане в Лудогорец. Споразумяхме се много бързо. Вчера Лудогорец подписа договор с Диниш Алмейда. Нашето желание беше още преди година и половина да го привлечем. Тогава личните финансови условия, които Антверпен предложи на футболиста, бяха много високи. Използвахме възможността, че той не играе редовно и се договорихме с него. Преотстъпваме за една година на словенския Целие защитника Жан Карничник с опция за откупуване. Постигнали сме договорка за продажба на Сисиньо, който имаше желанието да се прибере при семейството си. Остават му 4-5 месеца от договора и въпреки това, сумата, която Лудогорец ще получи, задоволява ръководството. Когато всичко бъде официализирано, тогава ще я съобщим и нея. Ще намерим начин да засвидетелстваме нашето уважение", обясни Караманджуков.

"Има голям интерес към много от нашите футболисти. До момента обаче няма нищо конкретно. Това е резултат от добрите мачове, които Лудогорец изигра в Европа. 90% от новите футболисти показаха, че имат качества и свикнаха бързо с целите и напрежението в Лудогорец. Винаги се целим най-високо, така че няма как да не съм доволен от мачовете с Бетис и Рома. Това не са случайни отбори, с много над нашите бюджети. Не успяхме да продължим в Лига Европа, но се представихме добре на международната сцена", каза той.

"Най-вероятно ще има още входящи трансфери. След напускането на Сисиньо, ще търсим решение за десен защитник. Лудогорец има най-добрите футболисти и треньори. Затова винаги сме успявали. Всички футболисти имат качествата, трябва им време. При нас нищо не е на всяка цена. Няма да продадем някого, защото ни трябват спешно пари. Може да продадем футболисти при много изгодни оферти за нас. 

Винаги сме искали да има конкуренция. ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948, Черно море и Славия направиха добри отбори. Ако ЦСКА имаха нашата програма, най-вероятно също щяха да се пропукат. Радвам се и искам да има конкуренция. Сами видяхте колко голове на Лудогорец бяха отменени. Не искам да коментирам тази тема. Не търся оправдание. Всичко е в наши ръце, така че се надявам през пролетта да постигнем целта - отново да бъдем шампиони.

В момента основната цел на Лудогорец е тази. Всичко друго е бонус. Очавам много тежки мачове с Антверпен, но ние винаги играем за победа.

Лудогорец е пример за всички клубове. През последните години нямаме заведено дело от друг клуб, мениджъри или футболисти. Всичко е по правилата, така че искаме с всички други клубове, които са част от българския футбол, да върнем приятелството между нас", сподели Караманджуков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

 

Пресконференция на Лудогорец преди старта на зимната подготовка

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Събота, 7 януари 2023 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК