Старши треньорът на Лудогорец Захари Сираков даде пресконференция преди първия мач на българския шампион в основната фаза на Лига Европа срещу Славия (Прага). Сираков очаква тежък мач с чешкия гранд в Разград утре.

"Винаги има вълнение преди такъв мач. Радващо е, че ще играем в основната фаза на Лига Европа срещу сериозни отбори, би било нормално да се представим добре. Хубаво е, че започваме с домакинство и се надявам на положителен резултат утре", сподели наставникът на "орлите".

"Запознати сме с отбора на Славия (Прага) и с отсъстващите им футболисти. Изправяме срещу сериозен отбор, който е агресивен и ръстов. Трябва да се пазим от техните силни страни и да им противодействаме, но сме добре подготвени. Имаме идея как да играем утре, как да се противопоставим. Днес на тренировката ще работим още по някои компоненти, за да можем утре да се представим по най-добрия начин", каза още Сираков.

"Аз съм пределно ясен и съм доста амбициозен, както и собствениците. Целта ни е да продължим в турнира и след Нова година. Новата програма на турнира е нормална. Срещаме различни противници и се съобразяваме с жребия. Ще дадем най-доброто от себе си. Моето желание е да спечелим повече от 9 точки, но всички противници са трудни. Важно е да започнем утре с положителен резултат, защото това ще ни даде самочувствие", заяви още Сираков.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт