ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!
Наско Сираков е настоял до второ нареждане “Левски” да не се разделя с нито един футболист, научи БЛИЦ. Така планираната чистка, която трябваше да засегне между пет и седем футболисти, се отлага.

Идеята на Сираков, който бе наречен от Тодор Батков Гголемия вълк, е до 10 юни, когато официално трябва да бъде обявено завръщането му в клуба, да не се пипа нищо по състава. Както БЛИЦ вече писа, в момента се водят преговори и със Станимир Стоилов да поеме отбора, а Сираков иска новият наставник да реши кои да останат и кои да си заминат.

Първоначално се смяташе, че на дузпата са Стефан Велев, Пламен Димов, Милен Василев, Рене Михелич, Роман Прохазка, Димитър Везалов, Орлин Старокин и Йордан Милиев. Те обаче ще останат още известно време в “Левски” и тепърва ще се преразгледа статута им.

Най-големи са шансовете за оставане на Михелич, Везалов и Старокин. Окончателна яснота около бъдещето им обаче ще има едва след като се разбере със сигурност дали отборът ще се води от Николай Митов или Станимир Стоилов.

Другата причина да бъдат задържани голяма част от “ненужните” е липсата на достатъчно пари за селекция. Собственикът на “сините” Тодор Батков обясни, че ще има възможност да привлече максимум трима играчи и то ако цената им отговаря на наличните средства. Сираков е използвал това като аргумент, че “Левски” все пак ще се нуждае от дълга скамейка, особено след като БФС прие да се увеличи броя на мачовете през сезона.