Спортно-техническият директор на "Левски" Наско Сираков изрази увереност, че със Славиша Йоканович начело "сините" ще успеят да станат шампион на България този сезон. Сръбският специалист беше официално представен на "Герена", където даде първата си пресконференция. През цялото време плътно до него беше Сираков.

„Още преди седмица казах, че съм изключително доволен, че "Левски" инвестира в треньор. Аз съм убеден, че Славиша е човекът, с който ще постигнем целите си, които от толкова време преследваме", каза Сираков при представянето на Йоканович.

"Имах срещи и с Тодор Батков, и с Иво Тонев. Всички сме убедени в неговите качества. Оттук нататък ни чака много работа, защото има доста неща, които да се коригират в отбора. За тези неща обаче трябва да се обърнете към Йоканович. Винаги съм казвал, че на един треньор му трябва време. Последните години тук обаче нямаше голяма търпимост. Истината е, че в момента с тази игра "Левски" не заслужава титлата, присъединявам се към мнението на Йоканович. Левски е печелил много и ще печели много. Трябва лека-полека да покажем едно променено лице“, сподели Сираков.

„Ако ние сме доволни от Йоканович, както и той от нас, през декември месец ще седнем да разговаряме", каза началникът по повод това, че Йоканович е с договор за само 1 година.

"Това, което искам да видя, е отборът да се развива и да върви към подобрение. Убеден съм, че времето ще му стигне, за да свърши това, за което е дошъл. Не мислим за психолог, който да се занимава с отбор", каза Сираков, който потвърди, че в щаба на новия треньор остават досегашните помощници Елин Топузаков и Мариян Христов, както и треньорът на вратарите Руслан Михайлов.

"Недейте да искате от треньора да ви отговаря подробно за играчите. Той е провел едва една тренировка. Желанието на Славиша е да работи с тези хора, които са в клуба. Смятам, че всеки от футболистите тук може да подобри играта си. Проблемът е, че 95% от тях се представят по един начин в първите си месеци, след което нивото им тръгва надолу. Всеки трябва да показва по-добра игра за себе си и за отбора. Ние нямаме препълнена съблекалня – имаме 17-18 имена. Като бройка на фона на мачовете, които ни чакат през тази година, даже са и малко. Ако някой не показва желание да се развива, със сигурност може да се разделим. Йоканович иска да поработи на този етап, да прецени качествата им, а ние продължаваме да се оглеждаме за нови попълнения", добави Сираков.