Пирин (Благоевград) заложи на дузпата треньора на вратарите Дилян Илиев. Добричлията, който бе привлечен миналото лято, е влязъл в конфликт с мениджъра Уорън Фийни, твърди struma.bg. 

Бившият юношески и младежки национал пристигна в Благоевград с богата визитка, която включва 5-годишен престой в Германия със собствена школа в Мюнхен, участия в кампове за работа с млади и талантливи играчи на пост номер 1 в бундес гарнитурите до 15 и 17 г., помощник в третодивизионния Халшер. Възпитаник е на ЮЗУ „Неофит Рилски“, а във времето, в което работеше с вратарите на "орлетата", прилагаше нестандартни методи за подготовка. 

За овакантеното място в щаба на Фийни е гласен единственият "оцелял" треньор в повсеместната чистка на хората от обкръжението на уволнения директор на академията Радостин Александров през есента - Пламен Петров. Последният до края на сезона ще съвместява задълженията си в представителния отбор с тези към школата. 

Преследващият класиране в efbet Лига Пирин (Бл) гостува на Янтра в Габрово (от 12:00 часа днес) в мач от 19-ия кръг на Втора лига. В момента "орлетата" имат 35 точки, с колкото е и Локомотив (София). 

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА