Скандал разтресе Литекс след загубата от ЦСКА с 0:2 в дербито на 14-ия кръг. Грегъри Нелсън и Янис Зику вкараха за успеха на “червените”. След загубата настоящият шампион остана на 10 точки от лидерите, въпреки че е с мач по-малко.

Източници на БЛИЦ разкриха за разправия между футболистите в съблекалнята и негодувание срещу главния мениджър Стойчо Стоилов. Бунтът повели Петър Занев и Христо Янев. Двама от най-опитните играчи на висок тон започнали да обвиняват дясната ръка на Гриша Ганчев за привлечените чужденци. Най-много критики отнесъл грешникът в днешния мач – защитникът Бернар Онанга Итуа. Тъмнокожият защитник е с основна вина и за двата гола на ЦСКА.

“Кой ги води тия некадърници и ментета. Каква титла, ние за нищо не ставаме”, изригнал Занев. Ицо Янев повишил тон и на треньора Атанас Джамбазки заради това, че бил сменен в 82-ата минута. Един от лидерите дори не подаде ръка и не поздрави наставника при смяната, а нахлу бесен в съблекалнята. Треньорът нападнал играча, че въобще не се напъвал срещу бившия си тим ЦСКА. Очаква се след последния мач за есента част от по-опитните футболисти да бъдат продадени заради почти илюзорните шансове на тима за нова титла./БЛИЦ