Най-актуалната тема в последните 24 часа е съдията Ахмед Ахмед, който опорочи първия четвъртфинал за Купата на България между “Левски” и Литекс (1:0) на “Георги Аспарухов”. Реферът промени три пъти решението си при гол за гостите от Ловеч, който в крайна сметка не зачете. Това се отрази на бъдещето му – днес съдийската комисия го наказа до края на сезона.

Агенция БЛИЦ припомня някои случаи в последно време, в които Ахмед Ахмед беше главно действащо лице.

10 ноември 2012 година
“Левски” – “Ботев” (Враца) 2:0


28-а минута –След центриране Николай Маринов от “Ботев” скочи и с крак връхлетя в тялото на Пламен Илиев. Маринов и вратарят на “Левски” паднаха на земята. Последва избухване на Пламен Илиев, който се изправи и хвана за тялото съперника си, след това камерите показаха как стражът два пъти рита падналия на земята Маринов. Съдията Ахмед Ахмед беше в ситуацията, опитваше се да укроти вратаря на “сините”. След усмиряването реферът показа само жълти картони за Николай Маринов и Пламен Илиев, а действията им бяха за директни червени картони. При такова отсъждане обаче вратарят на “Левски” “гореше” за дербито с Лудогорец следващия кръг.

В следващите няколко дни се разрази истинска вихрушка около решението на Ахмед Ахмед. Реферът призна, че е сгрешил: “И аз съм човек, и аз греша.”

13 ноември 2012 година: Решението на Съдийската комисия – Ахмед Ахмед е наказан да не ръководи мачове до края на календарната 2012 година. “Грешката е на съдията Ахмед Ахмед, че не показа по един червен картон в случая. Ако го беше направил, нямаше да има такива коментари. Самият рефер си призна за грешката, а Съдийската комисия го е наказала до края на годината", обяснява Юри Кучев. Впоследствие Пламен Илиев беше наказан по видеозапис и не игра срещу Лудогорец

4_2.jpg

28 октомври 2012 година
Монтана – Литекс 1:3

Треньорът Атанас Джамбазки казва: "Трима снайперисти дойдоха на стадион „Огоста“ и направиха ритуално убийство на нашия отбор. Те са срам за българското съдийство.“

9 април 2012 година

Миньор и тогавашният шеф Никифор Вангелов излизат с декларация за “хигиенизиране” на съдийския състав, като недоволството им е насочено срещу Ахмед Ахмед и Стоян Денев. В писмото си Вангелов иска от БФС да отстрани “поръчковите съдии Ахмед Ахмед и Стоян Денев”. Ахмед свири на 7 април срещата за Купата на България Литекс – Миньор (2:0). Тогава дава спорна дузпа за тима от Ловеч в третата минута от добавеното време на първото полувреме, която е реализирана от Никасио. След обявената позиция на Миньор Вангелов решава да бойкотира и извежда юношески състав срещу Лудогорец няколко дни след това (на 18 април, загуба с 0:7).