Скандалният Ахмед Ахмед се завърна в съдийството. Опорочилият 1/4-финала за Купата на България "Левски" - Литекс (1:0) рефер цъфна на стадион "Лазур", за да надува свирката на Нефтохимик - ЦСКА.

Ахмед Ахмед изведе съставите на "шейховете" и "армейците" за контролната среща, която стартира в 16:30 часа. Мачът се играе от три части по 30 минути. По трибуните на "Лазур" присъстват около 4000 зрители.

Както е известно, Ахмед беше изхвърлен от съдийството след изявите си на "Левски" - Литекс, когато си навлече гнева на Христо Стоичков. Реферът се прочу на "Герена", когато в добавеното време на двубоя първо не зачете гол на Николай Бодуров, после промени решението си, а след това отново се върна на първата си позиция и така преднината на "сините" от един гол се запази преди реванша в Ловеч на 3 април.

Още на следващия ден след срещата на "Герена" от БФС обявиха, че Ахмед е изхвърлен от професионалния футбол. Той няма право да ръководи мачове от професионалния футбол до края на настоящия сезон, както и е изваден от нарядите за целия следващ - 2013/14. Тежката му санкция дойде след подадена жалба от Литекс. Наказанието обаче не спира Ахмед от съдийството. Реферът от Бургас не се отказва да практикува любимото си занимание и ето, че днес се е уредил да ръководи Нефтохимик - ЦСКА. Интересното е, че единият от асистентите му е същият, който му партнира и на "Герена" - Георги Ковачев. Той също е със спрени права. Бургазлията Ковачев изтърпява наказание от 15 мача.