Ахмед е аут, ще дойде следващият. Преди него бяха Цветан (Георгиев), Христо (Ристосков), Стефан (Спасов), Николай (Йорданов), Георги (Игнатов) Пешо, Гошо...Все съдии, нагазили лука и не свирили по свирката, на когото трябва. Това за свирката вече го писахме, нашите рефери го умеят тоя майсторлък. Ахмед Ахмед или Дюран Дюран, както му вика Венци Стефанов, блесна вчера на “Герена”. Сигурен съм, че една от причините, даже основната, да се оплеска, се крие в неговата некадърност. Защото не му се случва за първи път, грешал е и преди, след което е казвал: “И аз съм човек, и аз греша.” Дали е подпирал “Левски” вчера? Няма доказателства, въпреки че в крайна сметка от цялата идиотска ситуация “сините” излизат печеливши. Дали поряза Литекс? За това има безспорни доказателства и Ахмед няма да види съдийство скоро време.

Да оставим настрана положението, при което реферът промени решението си три пъти. Има ли фаул, има ли засада на играч от Литекс, има ли свирка, сигнал, дудук...Основният въпрос е, ако Гриша Ганчев беше онзи Гриша Ганчев отпреди една година. Когато негов приоритет беше Литекс, отборът беше фактор и играеше основна роля в българския футбол. И с него се съобразяваха абсолютно всички. Не ме разбирайте погрешно, и сега “оранжевите” са фактор, на трето място в класирането са. Но някак друго е лицето им, едно такова детско, с юноши бледни, без мощния Гриша отзад, но с лютия Стоичков отпред. И когато Ахмедчо реши да се наглася в напечената ситуация...Ами, много ясно, че ще резне ловешката главица, от което ще спечели видимо по-силният на деня – “Левски”. Не е вярно, че в напечения момент съдията няма време да помисли. Има, а и той не е глупав. Много добре осъзнава ситуацията, по-добре е да не разсърди “сините” домакини при положение, че Литекс не е този отбор, от който трепереха всички съдии само допреди една година с присъствието на Ганчев.

И ето пак старата песен на нов глас. Четвърти пореден ден се говори и пише за всичко, но е и за “Левски”. За футбола на “Левски”, за провалената селекция, за слабата игра, липсата на идеи...та дори за Илиан Илиев, който не спира да се оправдава с фразата "има много напрежение в “Левски”. Нека караме в хронология. Понеделник – Илиан да благодари на ЦСКА и уволнението на Йешич. Вместо най-после да видим пушек на “Герена” заради трагичната игра на “Левски” срещу “Ботев” (Пловдив), център на вниманието пак е ЦСКА. И боят по трибуните на стадион "Христо Ботев". И не само. Лудогорец също покри “сините” заради равния, който направи с Берое. Ако тимът от Разград беше повел с четири точки, друго щеше да бъде положението.

Вместо някой да попита, защо от шест нови попълнения, в “Левски” титуляр е само един – Гари Родригес. Защо останалите са извън групата дори, а уж бяха взети за засилване на конкуренцията. И още много защо...Вторник – пак “сините” минават между капките. При колегите в Борисовата градина пак е цирк – първа тренировка на Радуканов, Майкъла, гонитба по алеите, абе, въобще, познатото шоу с марка ЦСКА. За “Левски” – пак нищо. Сряда – “Левски” пак не играе нищо срещу Литекс. Ахмед Ахмед обаче е на хоризонта. Който и днес е актуална тема, може би и утре, и вдругиден. А “Левски”? Докога съдбата ще покрива тима от “Герена”? Ще ви кажа, до летния мач в Европа. Тогава всичко лъсва. Само че и миналото лято пак ЦСКА спаси “сините”. Отпадане от Мура и разкъсване като за последно. За “Левски” и Сараево – един, два дни критики и пак старата песен на нов глас.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ