Най-коментираният човек в българския футбол в последната една седмица – съдията Николай Йорданов, заяви, че се гордее със себе си за работата по време на отложения мач Левски – Литекс (2:2). Двубоят се игра в сряда и предизвика огромни скандали. След края на двубоя от лагера на домакините дори поискаха оставката на президента на БФС Борислав Михайлов и настояха за свикване на нов конгрес.

“На другия ден изгледах мача на запис заедно с баща ми, които е бил международен асистент съдия. Мога да кажа, че съм горд със себе си, гордея се от това, което представлявам, като поведение на терена, жестове и т.н. Ако отново трябва да изсвиря този мач, ще го направя по същия начин”, каза реферът в ефира на Канал 3.

“Ще разкрия прословутите телефонни съобщения, които четях, след като напусках стадиона. Бях си изключил телефона по време на мача. След това получих три съобщения, от мои съдии приятели – Веселин Мишев, Александър Костадинов и от още един колега. Мишев ми бе написал следното: “Моето мнение е, че ти се справи блестящо”, продължи Николай Йорданов.

“На мен телефонът ми се знае от много хора, може да проверите с кого съм говорил. Откакто Борислав Михайлов е президент на БФС нито един отбор, нито един, заявявам го най-смело, не се е опитал да се свърже с мен преди мач. Изказвам голяма благодарност на хората, които управляват българското съдийство – Димо Момиров и Коце Гергинов. Думите са малко за това, което направиха за моя мач”, допълни реферът.

“Само ще ви кажа, че на последния ми мач – Локо (Мездра) – Ботев (2:2), в съблекалнята дойде един играч на домакините. Благодари ми, разплака се и на развален български ми каза: ”Тези хора не разбират, ти си светлинка в съдийството, а искат да те съсипят”, завърши Йорданов, който е ръководил мач номер 100 в Мездра./БЛИЦ