В публичното пространство от дни упорито се коментира защо Любослав Пенев беше уволнен от ЦСКА. Дали причината е само спортно-техническа. И как ще е такава, след като тимът започна с победа в първенството – 4:2 над ЦСКА 1948, въпреки че падна тежко с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата и завърши 0:0 с Лиепая (Латвия) в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Оказа се, че причините са няколко, а едната от тях е шокираща. До Гриша Ганчев достигнал слухът, че Любо Пенев влязъл в сложна схема заедно с бизнесмени, чиято цел била клубът да има нов собственик. И въпросният нов собственик да връчи цялата власт на Любо, правейки го президент на „червените“.

Когато Пенев се завърна на треньорския пост в Борисовата градина в края на март, месец по-рано Ганчев се бе оттеглил. Всичко беше оставил в ръцете на сина си Данаил и на Стойчо Стоилов. Именно Стоилов задвижи плана по поредното привличане на Любо и назначаването му за треньор на ЦСКА.

При обявяването на новината, че предстои оттегляне, Ганчев уточни, че ще даде акциите си на всеки, който ги пожелае, срещу скромна сума – малко над 70 000 лева.

Любо искал да се възползва от това и да вземе властта в Борисовата градина, но чрез сложна схема, без да споменава и дума на Гриша Ганчев за плана си.

Дали в слуха за Пенев има нещо вярно, може само да гадаем. Но упорито се говори, че заради тази мълва Ганчев тотално е обърнал гръб на Ел Голеадор.

Той имал и други поводи да го направи, за което вече се писа – ужасяващата физическа подготовка на футболистите. Повечето били смазани от методите на работа на Любо и доведения от него кондиционен треньор – испанеца Пабло Караско. Част от тях направо не можели да ходят, други получиха сериозни контузии.

Отделно поведението на Любослав Пенев смразило Ганчев. Любо се започнал да се държи надменно и грубо с повечето от подчинените си в отбора, както и с журналистите.