Славия победи с класическото 3:0 Янтра (Габрово) в контролна среща, която се игра на стадиона в квартал "Овча купел". Два гола вкара крилото Тони Тасев, а едно попадение добави младокът Димитър Стоянов. Цял мач изиграха новите попълнения в белия лагер Гьоко Зайков и Микита Николаевич.

За гостите от Габрово опитният централен защитник Костадин Гаджалов се върна в игра след почти 4-месечна пауза. Младокът Николай Георгиев започна в стартовите 11, а 14-годишният Симеон Турлаков седна на пейката на резервите.

Георги Петков, 46-годишният вратар на Славия, за първи път седна на пейката на резервите след като получи тежка контузия по време на мача с ЦСКА в първия пролетен кръг.

Славия доминираше, но първите две ситуации за мача бяха пропуснати с лекота от Кемело Нгуена. В 41-ата минута Ерол Дост беше съборен в наказателното поле и от 11-те метра Тони Тасев не сбърка. Той удвои преднината на своите две минути по-късно, след като беше изведен сам срещу вратаря от Йон Бакеро.

Гостите от Габрово играха доста по-добре през второто полувреме и можеха няколко пъти да намалят резултата, но вратарят на Славия се справи. Бившият юношески национал Димитър Стоянов вкара за 3:0 минута преди края на мача.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022