Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Славия стартира със загуба 2012-а - юбилейната година на "белите" от "Овча Купел". Селекцията на Мартин Кушев отстъпи с 1:2 на Монтана на своя стадион пред малцина зрители, дошли да гледат срещата. В нея участие за Славия взеха футболистите, пристигнали на проби в тима.

Повечето от тях са неизвестни чужденци, за които БЛИЦ разбра, че ще бъдат освободени още след този мач. Автор на единственото попадение за домакините стана Атанас Чипилов, разписал се в началото на второто полувреме. Миналият през школата на Динамо (Киев) нападател не игра преди почивката, след което му бяха нужни по-малко от 2 минути, за да накаже бившия си тим Монтана. Точни за гостите пък бяха Петър Петров и Димитър Воденичаров.

За "белите" не играха смятаните за сигурни нови попълнения Чавдар Янков и Георги Петков, както и футболистите от основния състав от миналия сезон. Всички те останаха на Боровец, където Славия е на подготвителен лагер, като в същото време Кушев тръгна за мача в София със състав, изцяло от каращи проби играчи.

Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки също използва срещата, за да види в игрова обстановка няколко футболисти, които са на тестове.

Четвърт час след началото на двубоя гостите поведоха в резултата с гол на Петър Петров, който се възползва от неразбирателство в отбраната на "белите". В 28-ата минута Монтана стигна до втори гол чрез юношата на Славия Димитър Воденичаров, разписал се отблизо с глава - 0:2.

През втората част Кушев пусна изцяло нов състав, като още в 47-ата домакините намалиха резултата. Юношата Кирил Атанасов центрира отдясно и новото попълнение Атанас Чипилов се разписа във вратата на Монтана. В 65-ата минута завърналият се в Славия след период под наем в "Ботев" (Враца) Иван Коконов имаше шанс да изравни, но ударът му облиза гредата на вратата на съперника. До края на срещата домакините така и не успяха да изравнят резултата, въпреки че създадоха още няколко положения.

Следващата контрола на Славия е на 9 юли - срещу изпадналия от "А" група Видима-Раковски, отново на "Овча Купел".

Съставът на Славия: 1.Вълков, 2.Альошев, 35.Велинов, 4.Читу, 3.Стойка, 11.Маманда, 22.Джефри, 7.Сайма, 77.Фрайрио, 44.Ричард, 13.Пирес (46-25.Васев, 27.Атанасов, 17.Коконов, 16.Пашов, 24.Стойков, 33.Цв. Тодоров, 8.Чипилов, 5.Пашкулев)