Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че БФС трябва да прекрати “черното тото” в детско-юношеските мачове още сега, за да не стане късно и да се налага да има Баташко клане след това. В предаването “Тази събота” по
bTV Стефанов призна, че Красимир Мечев е човекът, който е предлагал пари на вратаря Стефано Кунчев, за да манипулира резултат от мач на младежкия национален отбор.
 
“Тази история е брънка от цяла верига, която в последните 2-3 години постепенно завладява футбола в детско-юношеските школи. Това е страшно, защото децата, на които утре ще разчитаме, а  сега потънат в тези схеми, утре ще продължат да бъдат част от това нещо. Всички сме виновни, защото си затваряме очите за очевидни неща. Треньорите се правят, че не виждат какво се случва. Ръководителите на клуба също си затварят очите. Момчетата от моя клуб идват и ми казват, че в Спортист (Своге) взимат по 500 лева на мач, в Спартак (Плевен) взели по 1000 лева за еди-коя си среща”, заяви Стефанов
 
“Има много начини да се спре “черното тото”. Мачовете в ДЮШ ги правят в дните през седмицата. Клубовете избират часове, които са удобни за азиатските букмейкъри. При добро желание на БФС това явление може да се прекрати. Отнемат лицензите на замесените отбори и треньори. Сигурен съм, че ръководсвото на БФС ще вземе мерки. Длъжни са да го направят. При нас има 700-800 деца, гледаш ги как растат като гъбки и се развиват. След това идват двама-трима червеи и развалят нещата. Тази практика трябва да се прекъсне от рано, за да не се налага по-късно да става Баташкото клане и да се реже от дъното. Боби Михайлов като се върне от Европейското трябва да взима мерки, за да не опираме до един човек по-отгоре, за да оправи нещата”, допълни президентът на Славия.
 
“Мечев е човекът, предложил пари на Кунчев. Той сега търси да се оправдае. Признанието на Стефано беше достатъчно, за да го освободя. Имах подозрения преди това. Чета за негови изказвани, които не отговарят на истината. 5-6 години търпях неговия син и други момчета от Стара Загора, които не са добри футболисти. Има само едно от тях, което става. Мечев сигурно не е лош човек. Вероятно е бил принуден от нуждата,” обяви босът на “белите”.
 
“Вярвам безрезервно на Стефано Кунчев. Убеден съм, че полицията и държавата ще застанат зад хората с морал. Стефано е добро момче, с добро възпитание. Майка му може да се гордее с него. Той излезе мъжкар. Ако всички футболисти са като него, ще имаме национален отбор, с който да се гордеем. Ако трима от българските национали знаят химна на страната, аз ще си отрежа главата. Преди мача с Германия всички играчи на Италия пяха техния химн с глас. Те показаха, че се гордеят да играят за родината си,” коментира Венци Стефанов.