Французинът Жереми Манзоро отбеляза хеттрик във вратата на „Левски” и донесе победата на Славия с 3:1 в най-старото столично дерби. Последният преди него, вкарвал три гол в един мач в „синята” врата, е Тодор Праматаров. Роденият на 8.08.1968 година нападател прави това в мача за първенство, игран на 5 септември 1992 година. Тогава обаче резултатът е 4:3 в полза на „Левски”.
 
Въпросната среща е изключително интересна и напрегната до последния момент. Четири минути преди края на светлинното табло на националния стадион пише – 3:3, но „сините” се добират до успеха с точен изстрел на маестрото Пламен Гетов.
 
Последният футболист, отбелязвал хеттрик срещу „Левски”, пък е Мартин Камбуров. Нападателят съсипва „сините” на техния стадион на 11 април 2009 година с фланелката на Локомотив (София) – 0:3. Интересното е, че през този сезон „Левски” печели титлата.
 
Ето че трябваше да минат пет години, за да видим отново хеттрик във вратата на „сините”.
 
Айзък Куоки е последният чужденец преди постижението на Манзоро днес, който три пъти се разписва срещу „синия” отбор в един мач. Ганаецът прави това с екипа на Берое при зрелищното 4:4 в Стара Загора на 18 септември 2005 година в шампионатен мач. Той вкарва попаденията си в 20-ата, 25-ата и в 47-ата минута. Третият гол е от фаул, след който резултатът става 3:3. После Седрик Бардон се разписва за 3:4, а Данаил Митов от дузпа оформя крайното 4:4.
 
Любопитното е, че непосредствено след мача в Стара Загора започва атака срещу треньора на „Левски” Станимир Стоилов. В медиите излизат статии, в които се иска оставката на Мъри.
 
Само няколко дни по-късно обаче започва „синята” приказка и Стоилов запушва устата на критиците си. „Левски” първо влиза в групите за Купата на УЕФА, после стига до четвъртфинал в същия турнир.
 
След това печели титлата на България, а през есента на следващата година става първият български отбор, попаднал в същинската фаза на Шампионската лига.