Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разкри как е протекла срещата за телевизионните права, която се проведе днес. От всички 30 клуба,само Левски и ЦСКА са пожелали да има някаква промяна. Заради голямото мнозинство обаче такава няма да има.

„Направихме среща за новия договор за телевизионните права. От 30 клуба 28 са за, само Левски и ЦСКА изразиха резерви. Този договор остава засега.

Преразпределението вече е въпрос на ръководните фактори в Първа лига. Тези 5%, от които се отказва БФС, могат да отидат за клубове, които налагат млади български футболисти. Предложили сме го и ще го обсъдим на следващия конгрес. Става въпрос за 330 хиляди лева“, започна Фурнаджиев.

„Питайте Левски какви са им аргументите, аз не съм говорител на клуба. Има правилници, където пише какво следва, ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси от ръководството на БФС и от ръководството на медията, което присъства на срещата, така че всичко е ясно.

Договорът се подлага на гласуване, винаги има клубове против. Щом обаче 28 от 30 са за, няма какво да коментираме. Аз мисля, че за нас е огромен успех, предвид икономическата ситуация, да постигнем същите условия, които сме имали до момента“, добави вицепрезидентът на БФС.