Човек, гравитиращ около лидера в "А" група Левски, е заподозрян от Дирекцията за противодействие на организираната тежка престъпност, че е част от българската тотомафия, научи Sportal от изключително достоверни източници.

Името му се пази в пълна тайна и все още няма яснота дали той е бивш или настоящ служител на клуба. Подозира се, че измамникът е попаднал под ударите на ДПОТП-МВР заради срещата Левски - Локомотив (Мездра) (3:1), когато точният резултат бе публикуван в медиите няколко часа преди двубоя да започне. В последствие се разбра, че в няколко столични букмейкърски пункта са били заложени на 14 места по 500 лева на именно този резултат, за което призна и "Еврофутбол".

Освен споменатите факти, другото нещо, до което Sportal успя да достигне е, че персоната, гравитираща около Левски, не е единственият заподозрян, който на този етап не е арестуван. Според източниците има поне още 20 тотомафиоти, които не са привиквани в полицията. Става въпрос за хора, пряко свързани с клубове от "А" група, като сред тях са и висши футболни функционери.

Както е известно, служители от "Противодействие на организираната и тежка престъпност" погнаха нелегалните букмейкъри. Мащабната акцията ще продължи и се очакват още арести. В петък вечер БЛИЦ първи ви информира, че докторът на ЦСКА Авгеринос Афурас също е сред замесените в скандала с "черното тото".

Още за акцията -
ТУК!