Холандският полузащитник Андвеле Слори бе представен официално от Георги Иванов-Гонзо като осмото ново попълнение на Левски за това лято. Бившият футболист на Фейенорд и Уест Бромич се обвърза със "сините" за 2 години. Слори ще носи фланелката с №23.

"Участието в груповата фаза на Лига Европа е един от факторите да дойда тук. Но не основният. Левски е много голям клуб, запознах се с историята му, след като стана ясно, че има вариант да дойда тук. Искам да стана част от тази история, като спечеля титли, купи и награди. Не е важно какви оферти съм отхвърлил", заяви 27-годишният Слори при представянето си пред медиите.

"Отборът е добър. Феновете са много шумни и бурно подкрепят тима. Направиха ми впечатление още на първия мач, който наблюдавах в Севлиево. След разговора с Ясен Петров и Георги Иванов, лесно се убедих да подпиша. Ще работя много, за да се включа в състава възможно най-бързо, защото не съм играл футбол в последните месеци. В тима на Левски има сериозна конкуренция, треньорът има голям избор, но аз не се притеснявам от това. Вярвам в качествата си и всичко зависи от мен", заяви роденият в Суринам футболист.

"Има достатъчно мачове до края на сезона. В състава има конкуренция и треньорът трябва да избира между добри футболисти. Аз съм уверен в качествата си и ще се боря за място в титулярния състав. Ако всички сме едно семейство, ако играя добре, мога да остана тук и повече от 2 години", каза още Слори, който е осмото ново попълнение на "сините" това лято. Преди него на "Герена" бяха привлечени сънародниците му Сержиньо Грийн и Дъстли Мулдер, както и Даниел Младенов, Калин Щърков, Иво Иванов, Гара Дембеле и Кирил Акалски. /БЛИЦ

Това е Андвеле Слори
Роден: 27 септември 1982 г.
Място на раждане: Парамарибо (Суринам)
Ръст: 170 см
Тегло: 63 кг
Пост: дясно крило

Професионална кариера:
2001-2005 - Телстар - 77 мача/21 гола
2005-2007 - Екселсиор - 65 мача/26 гола
2007-2010 - Фейенорд - 50 мача, 7 гола
2010 - Уест Бромич - 6 мача, 0 гола

* За националния отбор на Холандия има участие в 2 мача под ръководството на легендарния Марко Ван Бастен, няма гол