Съдбата на защитника на ЦСКА Костадин Стоянов ще бъде решена и от служител, който работи в “Левски”. БЛИЦ разбра, че д-р Виолета Заркова (на долната снимка крайната вляво) – част от медицинския екип на клуба по художествена гимнастика на “Левски”, ще бъде един от хората, които ще имат отношение по наказанието на футболиста.

Късно вчера стана ясно, че и втората допинг проба на Стоянов е положителна. Резултатите пристигнаха от лабораторията в Атина. Те потвърдиха първата проба, която също беше положителна и показа наличие на забраненото вещество – метилхексанамин, в организма на Коце Стоянов. Въпросният стимулант е в списъка на забранените субстанции по международен стандарт от Световния антидопингов кодекс. Футболистът е дал пробата след дербито с “Левски” на 28 октомври.

Очаква се днес ръководството на ЦСКА да даде пресконференция по повод случая с Костадин Стоянов. Наказанието ще бъде взето след препоръка на Антидопинговия център към Министерството на спорта и комисия към БОК, които ще посъветват Дисциплинарната комисия на БФС. Възможните наказания са от 3 месеца до 2 години. Адвокатите на ЦСКА вече са подготвени да обжалват и се надяват на смекчаващи обстоятелства и Костадин Стоянов да отнесе възможно най-малката санкция. Футболистът вече заплаши, че ако бъде наказан за 2 години, ще прекрати кариерата си./БЛИЦ

2_11.jpg