Новият член на “А” група Светкавица (Търговище) за пореден път потвърди финансовата криза и бъркотията в българския футбол. Тимът си спечели историческо влизане в елита след победа над Етър (Велико Търново) с 3:1 в допълнителен бараж. Изпълнителният директор и дългогодишен треньор на Светкавица Пламен Донев потвърди, че до вчера въобще не е било ясно бъдещето на отбора и дали е трябвало да се атакува “А” група.

“Успехът е плод на президента г-н Петко Матеев и кмета на града Красимир Мирев. Нищо не се знаеше до вчера в 17:00 часа. Тогава кметът събра бизнесмените, общината изкупи част от акциите на клуба и реши да отпусне бюджет за участието ни в “А” група. Имаме гарантиран около 800 хиляди лева бюджет. Иначе нямаше смисъл да играем 1-2 кръга и да се откажем. Футболистите разбраха, че ще има бюджет и решиха да играят. Качествата им са такива, че могат да победят всеки отбор”, заяви Пламен Донев.

“Сега предстои освежаващ ремонт на стадиона, не трябват много средства. Тревното покритие е добро, съблекалните също, няма да имаме проблеми с лиценза. Трябва да поставим светлинно табло”, допълни още Донев./БЛИЦ