ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на Атанас Зафиров и Исак Гозес за крайния резултат от мача! 

Maчът от 18-ия кръг на Efbet Лига ЦСКА - Eтър беше прекратен след първото му полувреме при резултат 0:0 заради обилния снеговалеж и невъзможността на "червените" да изчистят терена. Срещата е пренасрочена да се доиграе утре с начален час 17:30 ч. И в неделя обаче се очаква снеговалеж, така че домакините ще трябва да положат доста усилия, за да има мач.

Лошите метеорологични условия затрудниха максимално футболистите през първото полувреме. На почивката двата клуба и длъжностните лица умуваха дали срещата да продължи. Според главния рефер Кристиян Колев здравето на играчите е застрашено и той не желаеше да ги изведе отново на терена. Гостите от Велико Търново имаха намерение срещата да продължи, а ЦСКА бяха категорично против. В 19:06 часа беше официално съобщено, че играта ще се поднови утре от 17:30 ч.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Дюкенс Назон стартира на върха на атаката на домакините, а с лентата е Тобиас Хайнц при отсъствието на наказания Амос Юга.

Поради снежната покривка и oцветяването на линиите в оранжево ВАР не може да бъде калибриран така, че да се намесва при засади. При това положение решенията за нередовна позиция ще бъдат само на асистент-съдиите.

Още от началото двата отбора заложиха основно на изритване на топката и много единоборства. В 13-ата минута Етър остана с 10 човека на терена. Защитникът Георги Александров покоси Марселино Кареасо, като първоначално получи жълт картон. Главният рефер Кристиян Колев беше привикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов, за да прегледа ситуацията, след което промени решението си. Жълтият картон на Александров беше заменен с червен и Етър продължи с човек по-малко. 

Последваха няколко отлични намеси на вратаря на гостите Мартин Величков. В 28-ата минута Мартин Тошев беше близо да порази вратата на родния си ЦСКА. Нападателят на Етър беше изпуснат от Браян Кордоба и Християн Петров при извеждащо подаване на Николай Янков фронтално срещу Бусато, стреля, а за късмет на "армейците" топката се отби в дясната греда. След това попадна в Шано Бухолда, който направи неточен опит за добавка и нулевото равенство се запази.

След почти половин час игра съдията спря срещата, за да бъдат почистени очертанията от снега, който не спираше да вали. Паузата трая цели 7 минути и последва дълго добавено време на първата част - 10 минути. Малко преди почивката пропуски за ЦСКА направиха Линдсет и Назон.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ЦСКА - ЕТЪР 0:0

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
Жълт картон за Георги Александров, който влезе остро в краката на Марселино Кареасо. Домакините се нахвърлиха на играча на Етър и пожелаха от съдията да го изгони заради грубия фаул.
11  Кареасо е изведен извън терена, за да получи медицинска помощ. Главният рефер Кристиян Колев беше привикан от ВАР арбитъра Радослав Гидженов, за да прегледа ситуацията с нарушението на Александров. 
13   ЧЕРВЕН КАРТОН за Георги Александров.
15 - Хайнц опита подаване към Назон или Естрада, но защитата на Етър изчисти в корнер. 
16 - Мартин Величков изби удар на Браян Кордоба, а секунди след това и изстрел на Християн Петров.
25 - Съдията Кристиян Колев прекъсна за кратко срещата, тъй като имаше проблем с екипировката и се наложи да отиде до тъчлинията, за да оправи нещата заедно с четвъртия рефер.
28  ГРЕДА! Мартин Тошев беше близо до откриване на резултата. Николай Янков го изведе фронтално срещу вратата на ЦСКА, опитният нападател беше изпуснат от Браян Кордоба и Християн Петров, стреля, а за късмет на домакините топката се отби в дясната греда, след което попадна в Бухолда, който направи неточен опит за добавка.
29 - Играта е спряна, за да бъдат почистени очертанията от снега. 
36 - Мачът най-после е подновен.



42  Отлична намеса на Мартин Величков, който спаси опасен изстрел на Джонатан Линдсет.
45 - Добавеното време е 9 минути.
45+10 - Край на първото полувреме.
--------------
* Началото на втората част се бави. Решава се дали срещата да продължи. Според главния съдия Кристиян Колев лошите условия застрашават здравето на футболистите. Гостите от Велико Търново настояват играта да бъде подновена.
* В 19:06 часа беше официално съобщено, че срещата се отлага и ще бъде подновена утре от 17:30 ч.

ЦСКА София
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19. Иван Турицов 6.Християн Петров, 13.Браян Кордоба, 15.Тибо Вион, 17.Емануел Шакич, 7.Джонатан Линдсет, 14.Тобиас Хайнц (к), 26.Марселино Кареасо, 29.Майкъл Естрада, 9.Дюкенс Назон
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 3.Сейни Санянг, 4.Мено Кох, 20.Асен Дончев, 22.Енес Махмутович, 8.Станислав Шопов, 30.Данило Асприля, 11.Матиас Фаетон
Треньор: Нестор Ел Маестро


ЕТЪР: 22.Мартин Величков, 77.Мартин Николов, 6.Пламен Димов , 15.Георги Ангелов (к), 4.Георги Александров , 7.Кольо Станев, 28.Николай Янков (39  10.Ловре Кнежевич), 23.Мосес Кандидус, 29.Янко Ангелов, 24.Шахредин Бухолда, 9.Мартин Тошев
Резерви: 1. Алесандро Гуарнонe, 2.Валери Христов, 10.Ловре Кнежевич, 11.Илкер Будинов, 14.Ивайло Димитров, 19.Хавиер Батегон, 32.Осама Алу, 38.Владислав Найденов, 70.Димо Бакалов
Треньор: Светослав Петров

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Кристиян Колев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР