Собственикът на английския Суиндън Лий Пауър е на път да навлезе в българската efbet Лига. Той води преговори за придобиване на акциите на Пирин (Благоевград), пише „Тема Спорт“.

Той вече е провел разговори в тази насока с боса на „орлетата“ Пол Белогур. Представители на Пауър са били през миналата седмица в Благоевград и са огледали базата на клуба. Приоритет на обиколката им е била детско-юношеската школа, за която чули отлични отзиви.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Ако всичко се развива по плановете, след това Нова година Пирин може да има нов собственик. На играчите е било съобщено, че до края на 2021 г. няма да има промени и въпреки негативните резултатите треньорът Уорън Фийни ще запази поста си.

Роденият на 30 юни 1972 г. Лий Пауър е бивш нападател, играл е в Норич, Чаллтън, Съндърланд, Портсмут, Брадфорд, Милуол и др. Бил е мениджър на Кембридж и временен треньор на Суиндън. Работил е и като футболен агент. Притежава и състезателни коне.

През 2013 г. става собственик на Суиндън. Три години по-късно придобива мажоритарния пакет акции на ирландския Уотърфорд, но през лятото на 2021 г. продава клуба. През последните години имаше информации, че има интерес и към отбор от Черна гора, но до сделка не се стигна.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022