Собственикът на Левски Георги Попов се включи от Дубай в предаването „Тази събота“ и изясни причината да джироса акциите на премиера Бойко Борисов. Бизнесменът обяви, че легендата на „сините“ Наско Сираков в телефонен разговор е изразил желание да получи акциите и да поеме ръководството на клуба. БЛИЦ СПОРТ първи писа, че Сираков ще се завърне в управлението на "сините".

„След дълги и тежки размисли, водени от мисълта за бъдещето на Левски, стигнахме до извода, че не желаем да бъдем виновни за съдбата на клуба. Премиерът Борисов заяви, че собствеността е неясна. Затова решихме, че е най-лесно г-н Борисов да бъде наясно със собствеността и прехвърлихме акциите на него. Той има право писмено да се откаже от тях или да ги прехвърли. Искреното ни желание е акциите да бъдат прехвърлени на тези, на които милеят за Левски“, заяви Попов.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Вчера получихме открито писмо на легендите от три поколения на клуба. Нашето желание е това обръщение да бъде към премиера Борисов, тъй като в момента той е притежател на акциите. Проведох телефонен разговор с Наско Сираков, който изрази желание да поеме акциите и със съдействието на Павел Колев да се заеме с бъдещето на любимия ни клуб“, разкри собственикът на Левски.

„Ако г-н Борисов обратно ни джироса акциите, ние ще ги предадем на феновете. Това обаче ще доведе до загуба на ценно време. Затова е най-добре самият той да ги предаде, на когото прецени.“

„Не съм унизил Тити Папазов. Никога не съм се срещал с него и не съм поемал ангажименти към него. Смятам, че в този критичен момент, решенията не трябва са взимат под влияние на емоциите и с лозунги. Сега е момент да се действа решително. В момента не съм собственик на Левски и ако имах възможност, бих направил всичко възможно да избегна фалита и ликвидацията на този клуб“, допълни Георги Попов.