Председателят на фенклуба на “Левски” – “София Запад” – Антон Калчев заяви пред БЛИЦ, че “сините” фенове са били нападнати от запалянковците на ЦСКА при инцидента в Борисовата градина. Както е известно, привърженици на двата отбора се биха зверски вчера преди баскетболния мач на ветераните на “сини” и “червени”. В резултат на боя имаше няколко сериозно пострадали запалянковци, а паркът бе осеян с кръв и счупени бутилки.

"Едно от момчетата е с потрошени ребра. В много тежко състояние е, а лечението му ще струва доста пари. Аз не бях на мястото на събитието. Нашите решиха да отидат да гледат мача. Бяха ми казали още преди седмица, че ще бъдат там. Бяха се събрали доста от малките – 15,16,17–годишни. Докато вървели към залата, били нападнати от феновете на ЦСКА, които са били в пъти повече. Няма други сериозно пострадали от нашите. Нямаме намерение да отвръщаме на удара. Не ни се занимава с тях”, заяви Калчев пред БЛИЦ.

Той коментира версията за организиран бой между двете агитки така: “Няма как да има организиран бой между фенове, без да знам аз. Просто момчетата отиват на мач и са били нападнати. Какъв организиран бой е това – 300 срещу 60-70 човека? Аз питам къде е полицията в случая? Защо се разкарват двама полицаи из Борисовата градина при положение, че там ще има мач “Левски” – ЦСКА, пък бил той и баскетболен между ветерани? На футболните срещи идват 1800 полицая, а тук какво стана?”.

“Сега какво? Ние не можем да ходим едно кафе да пием в парка ли? Отиваме там и ни нападат и никаква полиция няма. Борисовата градина не е собственост на феновете на ЦСКА. Проблемът е, че като отидем там и виждате какво се случва”, завърши Антон Калчев.