Септември (София) е второто препятствие на ЦСКА в първенството на Югозападната "В" група. Тимът е воден от бившия треньор на "Левски" Николай Митов и за разлика от "червените" направи грешна стъпка на старта. ЦСКА надви с 3:0 Струмска слава (Радомир), а Септември измъкна само точка от Вихрен в Сандански - 1:1

Новосформираният отбор е сплав между Септември, възстановен от 1988 година, Конелиано (Герман) и частната школа ДИТ. Благодетел на клуба е Румен Чандъров, който преди дни спаси провеждането на мача Локомотив (София) - Септември от предварителните кръгове на Купата на България, плащайки разходите по организацията на двубоя, в който "железничарите" бяха домакин. Личният хотелиер на Димитър Бербатов и днес ще налее пари в касата на Локомотив, или по-специално в джобовете на пишман босовете Кирил Льосков и Петър Касев, отделяйки им за наем на стадион "Локомотив". Септември приема ЦСКА от 18:00 часа в "Надежда", тъй като стадионът в "Драгалевци" не може да поеме голямата агитка на "армейците".

Тимът на Николай Митов вече не крие амбициите си за първото място в Югозападната "В" група, за което фаворит е ЦСКА. Кандидат за завръщане в професионалния футбол е и Витоша (Бистрица), воден от Костадин Ангелов - Лаптопа.

За мнозина съставът на Септември не е известен. Отборът обаче не е случаен. В него личат имената на футболисти, които имат солиден стаж в "А" група. Такъв например е вратарят Емил Петров, който изкара повече от 14 години в Славия. Под крилото на Ники Митов са още опитният защитник Николай Николов (капитан), халфовете Илиян Гаров (направил име в "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (София), Анатоли Тодоров, Петър Тончев, игралият през миналия сезон в Марек Мартин Димитров, както и Димитър Андонов. Последният беше привлечен в навечерието на мача с ЦСКА. Андонов за последно носи екипа на Хасково, а сега се нави да помага на Септември в битките в третото ниво на българския футбол.

Митов разчита и на трима юноши на ЦСКА - Кирил Брестовички, Кристиян Петков и  Юлиян Чапаев и Кристиян Петков. Атаката пък води Антонио Павлов, който е юноша на "Левски", а преди време игра и в Локомотив (София). В нападение играят още Димитър Воденичаров и Христо Спасов.

Освен Антонио Павлов, при "септемврийци" има и други юноши на "Левски" - Доменик Аврамов и Михаел Кисьов. Митов разчита и на чужденец - нигериецът Сони Икаде, който от години е в България и има наш паспорт.


ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА


sep1_1.jpg




sep2.jpg

sep3.jpg

sep4.jpg

sep5.jpg


sep6.jpg