Струмска слава (Радомир) се стяга усилено за голямото изпитание в първия кръг на Югозападната „В” група – гостуване на ЦСКА. Любопитното е, че в аматьорския клуб повечето от футболистите са привърженици на „Левски”. Включително и треньорският щаб.
 
Изпълнителният директор на клуба Кирил Николов и кметът на Радомир Пламен Алексиев обаче са фенове на „червените”. Особено градоначалникът, който е същинският шеф на Струмска слава.
 
Както е известно, футболистите на тима са аматьори и си изкарват прехраната на други работни места. Футболът е просто тяхно хоби. Повечето от играчите не живеят в Радомир.
 
В това число и тъмнокожата звезда на Струмска слава – бившият нападател  на „Левски” Екундайо Джайеоба. Нигериецът и още няколко от състезателите пътуват всеки ден с две коли от София за Радомир, за да тренират на местния стадион.
 
„Знаем какво ни предстои. Изпитанието е доста тежко. Това ще е първи мач на ЦСКА във „В” група. Първият официален тест на новия им треньор Христо Янев. Ще има много публика. Въпреки кадровите проблеми, които имаме,  и въпреки всичко ние нямаме намерение да се предаваме”, заяви пред БЛИЦ старши треньорът на радомирци Владимир Димитров.
 
Той разкри, че разполага само с... трима защитници за двубоя в неделя от 18 часа на стадион „Българска армия”. Това са опитният ветеран и бивш играч на ЦСКА Самет Ашимов, както и Николай Николов и Евгени Зюмбюлев.
 
„Преди десетина дни Локомотив (София) ни открадна двамата основни защитници Венци Гурков и Давид Стоянов. Знаете, че Локото правеха на пожар нов отбор и нямаше как да ги задържа момчетата, защото ние сме аматьори и те нямат професионални договори. Това си бе удар за нас.
 
Отделно един от добрите ни бранители Димитър Петков е контузен. Но какво да се прави, нямаме друг избор... Ще се надяваме на късмет в неделя. Хубавото е, че кметът на Радомир ще е на мача на „Армията”. Това със сигурност ще стимулира момчетата”, каза още Владимир Димитров.
 
„Възмутен съм от някои ваши колеги, които написаха, че сме получили миналата година премия в размер на 350 килограма картофи. Пълни щуротии, пълни! Аз ще ви съобщя за какви премии играем. При победа у дома всеки от футболистите получава по 50 лева. При успех на чужд терен наградата става двойно по-голяма – т.е. 100 лева на човек.
 
Предполагам, че специално за гостуването ни на ЦСКА в София премията ще е по-голяма, но все още ръководството не ни е уведомило”, завърши наставникът на Струмска слава.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА