Спортинг (Лисабон) няма да прави спънки по преминаването на Валери Божинов в "Левски". От португалския клуб са дали писмено уверение, че няма да създават проблеми по освобождаването на международния трансферен сертификат на нападателя.

В момента от "Левски" извършват юридическа проверка на ситуацията около Божинов, който бе изгонен от лисабонския клуб преди половин година.

Очакванията са футболистът да подпише договора си със "сините" утре. Контрактът ще е за срок от 6 месеца.

Божинов премина в Спортинг през лятото на 2011 г. Той обаче игра за "лисабонските лъвове" само през есента на същата година. Заради скандал между него и ръководството на клуба, националът беше отдаден под наем в италианските Лече, Верона и Виченца. След като договорът му с последния клуб изтече, футболистът трябваше да се върне в Спортинг. Впоследствие стана ясно, че Божинов не влиза в плановете на треньорското ръководство и той реши да се подготвя в България.

В началото на септември миналата година 27-годишният нападател бе уволнен дисциплинарно от Спортинг заради неявяване на работното си място. Валери обаче не беше съгласен с начина, по който беше освободен. Португалският гранд го уволни дисциплинарно, а той протестира с довода, че неговият баща Емил е бил опериран от рак на гърлото и е трябвало да е до него в София. Ръководството на Спортинг не се трогна и би шута на Божинов, който сега се надява да възроди кариерата си в "Левски".

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА