Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол. Това коментира днес в Плевен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев на журналистически въпрос, свързан със ситуацията в БФС след подадената оставка от дългогодишния президент Борислав Михайлов.

"Аз съм човек оптимист, който се надява, че промените се правят за добро, а не, за да се тъпче и буксува на едно и също място. По-скоро имам надежди, че нещата ще се подобрят", подчерта министърът.

Попитан за това дали ще се стигне до обединение в шахмата, Илиев каза, че трябва да се приключи с разединението във всички видове спорт, защото най-губещи от такива конфликти са състезателите. 

"Крайно време е да се приключи с всякакви личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една личност, за да се премине към ползотворна работа и да се създадат условия за това талантливите спортисти, които имаме, да ходят безпроблемно на международни състезания“, каза още министър Илиев.