Нападателят на Етър Николай Иванов е с временно спрени състезателни права и видеозаписът ще изясни каква ще е санкцията му, съобщиха от Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. Иванов обаче със сигурност пропуска домакинството срещу Бдин (Видин) в неделя.

Изгонването на тарана бе най-дискусионният момент в дербито с Локомотив (Горна Оряховица) за Купата на Аматьорската лига, загубено с 0:1 от "виолетовите". В 35-ата минута двамата със защитника на домакините Иван Пенев бяха плътно един до друг, когато Пенев падна на земята. Реферът Георги Гинчев, който бе чак в центъра на терена, спринтира и потуши разправията с червен картон на футболиста на Етър.

След мача Николай Иванов, който е син на бившия нападател на “виолетовите” Румен Иванов, заяви пред „Велико Търново спорт”, че е имало само сблъсък тяло в тяло и няма никакъв удар по лицето на Пенев, а изгонването му е било несправедливо. Треньорът на Етър Сашо Ангелов пък обяви, че иска първо да гледа видеозаписа и една тогава ще коментира ситуацията, а ако се докаже, че Иванов е виновен, той ще бъде наказан.

От Зоналния съвет са на същата позиция и отложиха решението на Дисциплинарната комисия за следващата сряда. Оттам изискват от Локомотив (ГО) пълен видеозапис на мача и ще гледат ситуацията. Засега Николай Иванов е само със спрени права, тъй като и без това минималното наказание за червен картон е 1 мач. Така нападателят пропуска срещата с Бдин, която е в неделя от 17:00 часа в Севлиево, тъй като Етър е лишен за една среща от домакинство, и ще чака решението на комисията.