Последното попълнение на ЦСКА - Иван Маркович, е със сериозни шансове да попадне в групата на тима за вечното дерби с "Левски", което е в събота от 16:15 часа на "Васил Левски". От "Армията" признаха, че са впечатлени от старателността на сърбина в тренировките и за награда наставникът Стойчо Младенов обмислял да го включи в разширения състав за сблъсъка със "сините".
5_4.jpg
Заради голямата конкуренция техничният халф едва ли скоро ще пробие сред титулярите, но със сигурност ще получава шансове за изява, влизайки като резерва в някои от мачовете. Сръбския Неймар се представи отлично в предсезонните контроли с втородивизионните Академик (Свищов) и "Ботев" (Враца), като беше сред най-добрите за ЦСКА в тези две проверки.

Маркович е роден на 20 юни 1994 година. Минава през юношеските формации на кръвните врагове Партизан и Цървена звезда, играе и в школата на холандския ВВВ Венло. Някои медии в западната ни съседка сравняват маниера му на игра с този на Неймар, но самият играч заявява, че неговият модел за подражание е Кристиано Роналдо. За последно сръбският халф игра за полския Корона Киелце. Преди дни от ЦСКА съобщиха, че договорът на Маркович с "армейците" е за 2,5 години, като заплатата му е 3500 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ


Article.jpg