Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното гостуване на тима на ЦСКА 1948. Специалистът за пореден път изрази възмущението си от решението срещата да се играе на стадиона в Бистрица. Мъри подчерта, че „сините“ трябва да получат държавна помощ за поставяне на козирка на сектор „А“ и отчете, че държавата трябва да помогне на всички останали клубове за построяване на нови стадиони.

„Очаквам да стане сериозен сблъсък. ЦСКА 1948 е отбор, който обича да играе футбол и взе някои добри футболисти. Имат качествени български играчи. Не успяхме да ги победим в първия полусезон и сега трябва да се постараем. Нормално е подобни несериозни решения за стадиона да влияят. Всички призоваваме феновете да идват на мачове и да купуват билети, а ще играем на неудобно за всички място. Теренът е еднакво лош да се играе футбол и за двата отбора. Не можем да очакваме чудеса. В никакъв случай не мога да приема, когато Левски бива пращан да играе на стадиони, които не могат да приемат и 20% от феновете на клуба. Това е неуважение към Левски. На някои не им се хареса че на Герена имаше 15 хиляди“, заяви Мъри.

Начален Бонус до 1500 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Нямам намерения да призоваваме феновете, защото знам, че те няма да се подадат на провокации. Аз също бих се ядосал како отида на мач с 40 лева билет и имам 1 час път натам. Това е огромна провокация към нашия клуб. Нашият клуб се свърза с ЦСКА 1948 на най-високо ниво. Тяхното решение е такова. Точките не са ни токова важни, щом не можем да се борим за титла. Иска ми се феновете да дадат 40 лева за клуба, а не за билети на противника, но след като толкова време призоваваме да идват на мачове, няма как да ги призова на такова нещо. Искаме да ни подкрепят. Ще слушаме след мача футболни глупости. Когато организираш събитие, трябва да осигуриш най-добрите условия“, допълни Стоилов.

„Предната седмица, когато имаше перфектни условия за работа, ние пускахме отоплителна система и харчихме пари, за да е удобно на всички и феновете да гледат качествен футбол. Не знам защо се отлага помощ от държавата. След като се видя , че могат да напълнят стадиона, най-нормалното е да се построи една козирка на сектор, който може да се срути. Трябва да се направят стадиони на отбори като нас, ЦСКА, Берое, Черно море и т.н, след като се помогна на Ботев и Локо (Пловдив)“, коментира треньорът на Левски.

„Не виждам никакво развитие от срещата със спортния министър. Държавата е задължена да подкрепи клубовете. Трябва да ни отделят внимание, след като виждат какво правят феновете. Задължително е да се направи козирка, за да не падне сектор „А“. Не виждам проблем да се помогне, след като на други вече е помагано. Не знам как стоят нещата документално, но със сигурност има механизъм. Не може отбор като Левски да бъде подхвърлян като сираче. Трябват ни финанси за козирка. Това е единственото ни желание. Постепенно вървим към изчистване на задълженията. Парите са съвсем символични, ако ги сравним с разходите, които се правят за ненужни неща. Повече няма да се срещаме излишно с министъра. Ние сме заявили желанията си. Аз съм нетърпелив и искам това да се случи максимално бързо.“

„ЦСКА 1948 заслужава уважение като един отбор, който се завърна в елита. Показват добри игри, така че ни очаква труден мач. Надявам се футболистите да не се разконцентрират и да покажем добра игра, за да победим. Нормално е отборът да е малко пренавит и да имаме трудни моменти с оглед негативизма, който показахме през последните години. Задължени сме да продължим да се развиваме в игровия облик. Може винаги да направим ротации в срещите, но винаги ще търсим положителен резултат. Предстои ни добра седмица с 3 мача. Това ще подобри формата ни. Колкото повече мачове, толкова по-добре. Трябва да се подобрим като динамика. След 10 април ще говорим за истинския футбол. Михайлович е добре и няма да има проблем да вземе участие в срещата“, завърши Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022