Отстраненият от “Левски” Станислав Ангелов даде дълго интервю на стадион “Георги Аспарухов”. Припомняме, че след решение на треньора и ръководството Пелето е отстранен от отбора.

"Първо искам да кажа, че няма кой знае какво да коментирам. Положението ми е ясно. Причините вече се изговориха. Хората, които са взели решението, трябва да ви кажат. Всички, които работим тук, искаме отборът да върви. Ако съм пречил и моето отсъствие ще помогне, съм готов и сам да си тръгна. Причината не е ясна. Казаха ми това, което казаха и на вас. Подкрепям всяко решение, което е взето. Не мога да кажа с какво създавам напрежение. Аз мисля, че настроението в съблекалнята беше нормално, но вече трети ден съм настрани и не мога да ви кажа сега какво е вътре. Ако преча на треньора да си изпълнява задълженията, защо трябва да се връщам?! Ето, сега сме взели някакво решение, аз съм просто изпълнител. Дали ще ме връщат, или не, това не е моя работа. С цялото си съзнание винаги съм се стремял да не подбивам на никого авторитета. Старал съм се винаги да работя за доброто на клуба”, заяви Станислав Ангелов.

"Не ми е приятно, че се преекспонират някои неща. Не съм си тръгвал бесен от тренировката. Няма такова нещо, спокойно приех новината. Щом са взели чак такива сурови мерки срещу мен, значи е имало защо. Остри реплики в целия си живот никога не съм отправял към треньор. Вие ме познавате много добре. Продължавам да си тренирам, работя си. Седя максимално далеч от съблекалнята, за да не ги потискам. Не искам интриги и скандали. Винаги съм се старал да помагам, дори с отсъствието си. Старах се да помогна на отбора, защото виждах, че не всичко е розово. Не се е получило, за което вина имам и аз. Сега се надявам след мен да се получи.

Станислав Ангелов намекна, че може да не се върне в отбора до края на сезона: “Договорът ми е до лятото. Дали ще се връщам, или не, не знам. Ако тренирам десет или петнайсет дни самостоятелно, дали ще бъда в оптимална форма да помагам. За мен ще е жалко, ако си тръгна така от “Левски”, но някои може и да бъдат щастливи. Явно това съм заслужил и това получавам. Когато видя нещо, което не ми харесва в дадена ситуация, му казвам в дадения момент. За да продължим да работим с дадения човек и за в бъдеще. Само това ще ви кажа. Не искам да коментирам Илиан Илиев, безкрайно много го уважавам този човек, все пак се върнах при него.”

На въпрос, вярно ли е, че момчетата са го подкрепили след решението, Пелето отговори: “Питайте тях. Момчетата в отбора си имат работа, предстоят им много тежки мачове. Не трябва да има такъв период с някакви дрязги. Не знам как е в съблекалнята в момента, но това може до някаква степен да бъде и мотивиращо за момчетата. Искам този отбор да успее, с или без мен. Ще продължа да тренирам индивидуално. Рано е да се говори дали бих играл на друго място. Не искам да се дълбае и да се рови повече. Сега съм по-спокоен и ми падна голяма отговорност. Изпълнен съм с благодарност и уважение към абсолютно всички в отбора и вярвам в успеха", завърши Пелето.